Epica en Xandria – Oosterpoort Groningen, 11-04-2015

Epica en Xandria – Oosterpoort Groningen – 11 april 2015.

Eindelijk was het dan zaterdag 11 april, een dag waar ik al maanden naar uit keek. Epica kwam naar de Oosterpoort in Groningen voor de enige clubshow van dit jaar! En dan ook nog eens Xandria in het voorprogramma, het beloofde dus een geweldige avond te gaan worden, en dat werd het!

Xandria-4472Xandria mocht de aftrap van de avond verzorgen en deed dat met veel enthousiasme en plezier. De 40 minuten durende show was dan ook gevoelsmatig veel te snel voorbij. En aan het gejuich na afloop te horen, was de rest van het publiek dat volledig met mij eens.
Met een energieke frontvrouw als Dianne van Giersbergen, die niet alleen een lust voor het oog is met haar geweldige uitstraling maar ook nog eens een geweldige stem heeft, heeft de band wat mij betreft een gouden formule voor een zeer succesvolle toekomst. Muzikaal zat de show strak in elkaar, een professioneel stel muzikanten die duidelijk heel veel plezier hebben op het podium en dat ook over weten te brengen op het publiek.

Na een korte pauze was het dat tijd voor de band waar iedereen al zo lang op had zitten wachten, de eerste fans waren ’s middags voor drie uur al aanwezig om een zo goed mogelijk plekje te bemachtigen.

Epica-4886Epica behoeft eigenlijk geen introductie als één van de beste bands van Nederland in hun genre. En met Simone Simons als frontvrouw en boegbeeld, die behalve een geweldige zangeres ook nog eens een zeer sympathieke dame is (Ik heb jaren geleden voor hun eerste optreden op Waldrock een zeer leuk gesprek met Simone gehad, niet eens wetende wie zij was op dat moment), heeft de band een zeer unieke en herkenbare stijl en geluid.

Epica deed wat we allemaal van hun verwachten, een geweldige show geven! Als fotografen waren wij de eerste drie nummers niet welkom in de photopit, en wel om een hele goede reden. Epica trapte de show af met drie nummers vol vuur en spektakel. De hitte van de meters hoge vlammen was tot achter in de zaal te voelen. Het publiek werd getrakteerd op een show om U tegen te zeggen. Epica-4700De heren en dame hadden er duidelijk zin in en Simone zong als een nachtegaaltje. Wat een power en wat een uitstraling! En dat in combinatie met heerlijk scheurende gitaren, dreunende bassen en beukende beats. Het publiek ging uit hun dak, ik heb genoten, en ik hoop jullie ook van de fotoreportage die ik heb mogen maken.
Dame en heren van Epica, bedankt voor een geweldige avond en hopelijk zien wij elkaar komende zomer weer op CityRock!

Tekst en fotografie : Erwin Jonkman

Related posts

LiveReport: SISTER – WAREGEM, GASOLINA 15 MAART 2013

livereviewer

Live report: Immolation / Full of Hell / Monument of Misanthrope / Stortregn – Baroeg Rotterdam, 30-03-2018

LiveReviewer

Live report: Obscura / Fallujah / Allegaeon / First Fragment – Patronaat Haarlem, 03-02-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3