Evil Invaders – Evil Invaders – Evil Invaders / Empire Records (Vinyl only) – Out now!

Evil Invaders – Evil Invaders – Evil Invaders / Empire Records (Vinyl only)

Speedmetal gemaakt door onze zuiderburen Evil Invaders. Deze jonge honden zijn gretig en knallen er al een paar jaar flink op los! Ik heb hen al een paar keer mogen aanschouwen en live is het één groot feest. Nu is eindelijk de EP daar. Vlug checken of de EP ook één groot feest is.

Evil Invaders is :

Jöe Anus – Guitars/ Lead Vocals
Pussymagnet Alain – Bass / Backing vocals
Sam Lemmens – Lead guitars / Backing vocals
Senne Jacobs – Drums

Evil Invaders
De EP van deze Belgen begint een ietwat misleidend. Met een hoogstaand melodieus introotje wordt er rustig aangevangen. Maar laat je niet foppen, het wordt al snel omgezet naar het explosieve speed metal waar ik ze live van ken.

Wat een frisse wind is dit uit de speakers. Tegenwoordig worden we doodgegooid met technische death, doom, black of welk genre je maar op kunt noemen. Hier is het nog gewoon onvervalste speedmetal uit grootvaders tijd!  Ondanks dat de band de jaren ’80 hoog in de vaandel heeft is het op en top genieten. De vocalen zijn even wennen, maar voor je het weet brul je de teksten mee. Gierende gitaarsolo’s en uptempo riffs is wat de klok slaat op de speedy plaat. De meubels kunnen aan de kant en moshen maar.

Evil Invaders doet hier toch een goede gooi naar het reanimeren van een scene die eigenlijk jaren geleden al dood is verklaard. Ik krijg de neiging de spandex uit mijn kast te trekken en een matje te laten groeien en ff lekker ouderwets uit mijn dak te gaan. Op de schamele momenten dat het tempo naar beneden wordt geschroefd is het meteen duidelijk dat het aan talent ook niet schort.  De solo in “Driving Fast” is er één om je vingers bij af te likken.

Het bass introotje van “Evil Invaders”doet me terug denken aan de hoogtij dagen van Iron Maiden. Gelukkig vervalt het nummer niet in gestolen goed maar is het een lekker metal nummertje die menig nekspier in blessure zal brengen. De basgitaar is prominent aanwezig op het album. Iets wat mij wel weet te bekoren en ik denk dat menig metalhead dit ook goed kan verteren.

Tracklist:

1. Victim Of Sacrifice
2. Driving Fast
3. Tortured By The Beast
4. Speed Invasion
5. Alcoholic Maniac
6. Evil Invaders

Score 4 out 5

Conclusie:
Helaas is dit maar een EP van 26 minuten. Gelukkig wel 26 minuten onvervalste speedmetal van een top niveau! Hoppa gewoon op repeat en doorknallen maar! Dit is één van die bands die mijn metalhart doet opbloeien! Ga zo door mannen!

Link: https://www.facebook.com/pages/Evil-Invaders

 

Related posts

DYNAZTY – SULTANS OF SIN – STORMVOX /SOFO RECORDS – OUT NOW IN SWEDEN

livereviewer

Review:SAGA – SPIN IT AGAIN! LIVE IN MUNICH – EDEL//EARMUSIC – OUT NOW

livereviewer

Review: Trollfest – ‘Kaptein Kaos’ – NoiseArt Records – Release: 28 maart 2014″

livereviewer

1 comment

Pizvomkiz February 5, 2013 at 20:53

You’re damned right

Comments are closed.

UA-17622028-3