Fear Factory – Genexus – Nuclear Blast – Out Now

Fear Factory – Genexus – Nuclear Blast – Out Now.

fear_factory_genexusFear Factory is opgericht in 1989 en is altijd het geesteskindje geweest van gitarist Dino Cazares en zanger Burton C. Bell. Na een korte break-up in 2002 verliet de eerste de band om na de heroprichting en twee albums later weer terug te keren. Van die twee albums, “Transgression” en “Archetype”, schijnt nog steeds niks of nauwelijks iets live gespeeld te worden.
Inmiddels is de band toe aan hun tiende album genaamd “Genexus”. Normalerwijze luister ik een album wel meerdere keren voordat ik er een oordeel over heb, maar na twee keer luisteren ben ik er eigenlijk al wel achter. Vanaf het eerste nummer ‘Autonomous Combat System’ wordt al wel duidelijk dat dezelfde formule word gehanteerd als altijd. Dat wil zeggen: getriggerde drums, staccato gitaarriffs en afwisselend cleane en ruige zang. Het eerste nummer is qua opbouw eigenlijk ook hetzelfde als het eerste nummer van voorganger “The Industrialist”. Eerst een mechanisch geluid, dan een stuk ‘spoken word’ waarna een rustig stukje volgt en daaropvolgend de getriggerde drums. Allemaal heel erg voorspelbaar dus.

Conclusie:
De herkenbaarheid van de muziek van Fear Factory is tevens een zwak punt. Het kabbelt allemaal lekker voort, maar het wordt eigenlijk nergens echt spannend. Geen uitschieters naar boven of naar onderen. Misschien moeten de heren Bell en Cazares toch eens wat meer luisteren naar de andere bandleden, die in het verleden met genoeg inspiratie kwamen maar waar niet naar geluisterd werd.

Score: 3,5 out of 5

Links:
FF Facebook
FF Official

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Sunburst – Fragments Of Creation – Inner Wound Recordings – Release: February 26th 2016

LiveReviewer

Review: Hate – Tremendum – Napalm Records – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Dyscordia – Words In Ruin – Road Mark Productions – Release: 05-03-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3