Feuerengel – Metropool Hengelo, 29-11-2014

Feuerengel – Metropool Hengelo, 29-11-2014.

SONY DSCVanavond staat Feuerengel in de uitverkochte grote zaal van Metropool te Hengelo. De band noemt zich DE Rammstein tributeband alhoewel daar de meningen over verdeeld zijn. Naast Feuerengel bestaan er natuurlijk ook nog o.a. Stahlzeit en Herzeleid en allemaal proberen ze hun grote voorbeeld zo perfect mogelijk te imiteren.

Ik heb Feuerengel één keer eerder gezien en dat was ook hier in de Metropool begin 2013. Toen vond ik ze toch een stuk minder dan vanavond. Ik ken de andere tributebands niet maar Feuerengel kopieert het hele scala aan visuele effecten, die je bij een Rammsteinshow ziet, nagenoeg perfect. 20141129_MK_Feuerengel00005Van de roze jas bij ‘Ich Tu Dir Weh’ tot de brandende microfoonstandaards bij ‘Asche Zu Asche’ en van de vlammenwerper en ketel bij ‘Mein Teil’ tot de rubberboot die het publiek over gaat bij ‘Haifisch’. Alles wordt uit de kast getrokken. Vooraan staan bij het podium heeft het grote voordeel dat alles goed zichtbaar is, maar het is er wel flink warm door de vuurpluimen die met regelmaat de lucht ingeschoten worden.
Ondanks de twee uur durende set blijft het publiek maar vragen om een toegift. Maar laten we eerlijk zijn, twee uur is gewoon een lange set.
De setlist , zie hieronder, bestaat opvallend genoeg uit veel nummers van Rammstein’s laatste studioplaat “Liebe Ist Für Alle Da”. Voor de rest is het veel materiaal van de eerste drie albums.

Mocht je Rammstein een te gekke band maar een kaartje voor hen te prijzig vinden dan is Feuerengel een goed alternatief !

Setlist:
Intro
Ich Tu Dir Weh
Asche Zu Asche
Waidmanns Heil
Sonne
Laichzeit
Mein Teil
Mein Land
Wiener Blut
Keine Lust
Du Riechst So Gut
Feuer Frei
B********
Rein Raus
Buck Dich
Du Hast
Ich Will
Donaukinder
Sehnsucht
Pussy
Haifisch
Engel

Tekst : Kiki Von D
Foto’s : Marcel Klaster

Related posts

Live report: Lord Gore / Undergang / Rectal Smegma – dB’s Utrecht, 20-09-2017

LiveReviewer

Live report: Steel Panther / Inglorious – 013 Tilburg, 13-10-2016

LiveReviewer

Sonata Arctica – Effenaar Eindhoven, 02-05-2015

LiveReviewer
UA-17622028-3