Fortarock hoopt op doorstart in 2018! Aankomend jaar geen outdoor Event.

Fortarock hoopt op doorstart in 2018! Aankomend jaar geen outdoor Event.

Vandaag is Fortarock met het nieuws naar buiten getreden dat aankomend jaar helaas geen editie van FortaRock zal plaatsvinden. Wel gaat de organisatie een indoor event houden. Een 2018 editie zit nog wel in de pijlers. De Organisatie laat binnenkort meer over de toekomstplannen horen.  Hieronder vind je de statement die door FortaRock op Facebook is geplaatst!

“GEEN FORTAROCK IN 2017, WEL FORTAROCK IN THE CITY

996012_744151298945124_734337113_nHet is met heavy heart dat we moeten mededelen dat er in 2017 geen outdoor FortaRock festival plaats gaat vinden. Door toenemende concurrentie, in binnen- maar vooral het buitenland en de immer stijgende bandgages is het de laatste jaren steeds moeilijker gebleken om een goed en degelijk programma samen te stellen. Door allerlei invloeden waar we geen grip op hebben lukt het ons dit jaar niet om een headliner te vinden die FortaRock waardig is. Veel acts gaan pas later op tour of hebben andere voorkeuren. Dit geldt helaas ook voor veel van de kleinere artiesten waardoor er tevens geen gezonde basis is voor een outdoor editie in een kleinere opzet. We hebben alles op alles gezet, maar het heeft niet mogen baten.

Daarom hebben we besloten onze pijlen volledig te richten op 2018 en FortaRock dan in een ‘new and improved’ jasje te steken. We beseffen dat we op dit moment veel fans enorm teleurstellen, het is dan ook absoluut geen makkelijk besluit, maar wel eentje die noodzakelijk is voor het voortbestaan van FortaRock als festival.

Om het leed een heel klein beetje te verzachten, maar ook omdat we nu eenmaal niet volledig zonder kunnen, stampen we voor jullie wel een nieuwe editie van FortaRock in the City uit de grond. Na het succes in 2015, staat Doornroosje Nijmegen zaterdag 27 mei geheel in het teken van zware metalen. De eerste namen en de start van de kaartverkoop hopen we snel bekend te kunnen maken. Ook zal Buma ROCKS! hierbij enkele activiteiten ontplooien en worden er een aantal Nederlandse bands toegevoegd aan de line-up van FortaRock in the City. Hierover later meer!”

Link:
https://www.facebook.com/fortarockfestival