Freedom Call komt 19 mei naar Estrado Harderwijk

Vrijdag 19 mei, een datum dat het Noord Geldersch Metaal het weer eens iets groter gaat aanpakken.  De bedoeling is om er een zeer vrolijke metal avond van te maken met als afsluiter de happy metal van niemand minder dan de Duitsters van Freedom Call. Als support hebben we Portall en  Act of State voor jullie klaarstaan.

Freedom call gaat nu al vanaf 1998 mee in de powermetal en er mag gezegd worden dat ze hun eigen plek in de scene zo al wel verdient hebben. Ze hebben net hun 7e album uitgebracht en laten hiermee horen dat ze nog niet zijn vergeten hoe goede powermetal zich het beste laat genieten.

Ook live weten ze altijd een fantastische sfeer neer te zetten. Niettemin omdat ze met veel plezier en passie op het podium staan, maar ook omdat de muziek uitnodigd tot een heel vrolijke sfeer waar iedereen van kan genieten.

Hun stijl laat zich het beste vertalen als Happy Metal (vrolijke metal) zoals het in de oude dagen van Helloween gespeeld werd.  Verwacht goede heldere zanglijnen, op lekker ritmische drums en heerlijk snel  gitaarspel waarbij ook de solo s niet worden overgeslagen.

Tevens zullen ze dit jaar met de nieuwe tour maar 2 shows in Nederland uitvoeren, waarvan de eerste vorige maand al is geweest in Kerkrade.

Dit is de enige kans om Freedom Call dit jaar nog in Nederland te zien optreden.

Als 2e support Act hebben we deze avond Portall weer eens neergezet. Het is al enige tijd terug dat deze verfijnde mix tussen trash, death en metalcore hier in de regio te horen was.

Portall behoeft in deze regio natuurlijk geen introductie, want het moge bekend zijn dat het weer ouderwets hard gaat knallen!

De avond wordt verder gepend met de powermetal van Act of State. Deze Groningers zijn recent buiten Groningen gaan optreden en NGM heeft al de eer gehad om hun eerste show te mogen organiseren.  Dit is ons zo goed bevallen, dat we vinden dat ze het wel verdienen om te openen als support van Freedom s Call.

Verwacht bij Act of State een heerlijke partij powermetal met heavy metal invloeden.

Maar wees gewaarschuwd! De nummers blijven nog wel even in je hoofd naspoken.

http://www.noordgelderschmetaal.nl

Related posts

Watain one of the Headliners of EMM 2013

livereviewer

MARTYR to celebrate 30th anniversary with special home town show!

livereviewer

EPICA – announces Dutch album release show!

livereviewer
UA-17622028-3