Gaahls Wyrd komt met nieuwe single: From the Spear!

De afgelopen tour van Gaahls Wyrd waren de mannen tweemaal in Nederland te aanschouwen. Zowel in Leeuwarden als Utrecht was de band een waar festijn voor black metal liefhebbers.

In Utrecht was er voor een selectief gezelschap van de internationale pers een luistersessie van het nieuwe album voorgaand aan de shows. Het nieuwe album “Gastir – Ghosts Invited” verraste mij wederom. Gaahl en consorten lieten ons genieten van een vrij divers album, waar menig die-hard Gorgoroth fan wellicht nog wel eens moeite mee kan hebben ( Zoals gitarist en main songwriter Ole aangaf ). De band heeft gekozen te doen waar zij volledig achter staan en zijn blij als de mensen dit gaan oppakken. Na menig rondje in mijn speler kan ik zeggen dat zij zich daar geen zorgen over hoeven te maken. Gastir- Ghosts Invited is een parel van een album geworden.

De Geesten zijn inderdaad uitgenodigt en dat hoor je in de muziek terug. Een van de grootste invloeden die je terughoort is David Bowie.

De tweede single From Spear lijkt wat meer in het verlengde te liggen van GOD SEED. De vorige band waar zowel Gaahl als Ole in zaten.
Beluister die single hier:


De eerste single Ghosts Invited kun je hier beluisteren:

Gastir – Ghosts Invited komt op 31 mei uit via Season of Mist. De pre-order is van start en kun je vinden via deze weg: Preorder link

Related posts

ENFORCER RELEASE PARTY

livereviewer

Gojira, Behemoth en meer naar Into The Grave 2018

livereviewer

Satyricon komt met details nieuw album “Deep Calleth Upon Deep” en lyric-video

livereviewer
UA-17622028-3