GOLDEN RESURRECTION – ONE VOICE FOR THE KINGDOM -LILJEGREN RECORDS/DOOLITTLE GROUP – RELEASE 18 JANUARY 2013

GOLDEN RESURRECTION – ONE VOICE FOR THE KINGDOM -LILJEGREN RECORDS/DOOLITTLE GROUP – RELEASE 18 JANUARY 2013

Het Zweedse Golden Resurrection ontstond in 2008 door Christian Liljegren (zanger bij Narnia, Divinefire en Audiovision) samen met Tommy Reinxeed (zanger, gitarist en componist bij Reinxeed). In deze band konden ze hun liefde voor de neoklassieke power metal uiten. Hun debuut “Glory To My King” zag het levenslicht in 2010 en werd vooral in Japan een killer release. Een jaar later kwamen ze al op de proppen met het vervolg “Man With A Mission”. Met een nieuwe bezetting wordt een kleine twee jaar later hun derde plaat  “One Voice For The Kingdom” op de mensheid losgelaten.

 

Golden Resurrection  is:

Christian Liljegren – vocals
Tommy Reinxeed – guitars & vocals
Steven K – bass
Alfred Fridhagen  – drums
Svenne Jansson – keyboards

ONE VOICE FOR THE KINGDOM
De snelheid bij de opener “The Temple Will Remain” ligt meteen heel hoog. Het geheel klinkt wat harder dan de vorige releases. De kwaliteiten van de stem van Liljegren zijn al langer bekend, maar hij waagt zich zelfs aan enkele falset kreten. Om eerlijk te zijn had ik een referentie naar King Diamond en/of Mercyful Fate niet verwacht op een ‘white metal’ release! Het schitterend gitaarwerk van snarenwonder Tommy Reinxeed is geïnspireerd door Malmsteen, maar de man heeft wel degelijk een eigen stijl. Zijn nadruk ligt op snelheid, melodie en ‘catchyness’. “Spirit War” kent een 80’s geïnspireerde aanzwellende gitaarriff als start. Het strakke drumwerk van Alfred slaat zich ook in de kijker hier! Alle nummers luisteren lekker weg en voor je erg in hebt zijn deze 50 minuten gevuld met neoklassieke power metal voorbij. Zo bevat het titelnummer een sterk galopperende gitaarriff in combinatie met toetsen, die uit de AOR en melodieuze rock hoek stammen. Svenne Jansson is hier duidelijk aanwezig en dat kan ik alleen maar toejuichen.

“Night Light” wordt aanvankelijk gedomineerd door de bas van Steven. Daarna krijgen de toetsen van Svenne de nodige ruimte samen met een eerder eenvoudige drummachine. In de refreinen nemen de riffs de hoofdrol op zich. Het lijflied van de band begint met Middeleeuwse klanken, maar de aanstormende neoklassieke arpeggio’s doen die al vlug in de kerkers belanden. Alle refreinen hebben een hoge aaibaarheidsfactor (catchy), maar dit komt nooit melig over! De teksten zijn natuurlijk odes aan hun grote idolen Jezus en God. Maar dit heeft me vroeger bij een band als Stryper nooit gestoord en doet dat nu uiteraard ook niet. Vele metalheads hebben wellicht al met de vraag geworsteld wat we zullen te horen krijgen in het hiernamaals als muzikale omlijsting. Als het ook maar een beetje lijkt op “Heavenly metal” wil ik nu al mijn plaats reserveren, want deze flitsende instrumentale song is een super lekker dessert! De plaat wordt op voortreffelijke wijze afgesloten met een ode aan enerzijds Gary Moore en anderzijds Jon Lord. Tommy Reinxeed zet een puike interpretatie neer van het typische bluesy en gevoelige gitaarspel van de overleden grootmeester. Maar ook Svenne laat het typisch Hammond orgel geluid op voortreffelijke wijze weerklinken gedurende deze track.

Conclusie:

Deze derde plaat is duidelijk de hardste van hun releases. Het is opnieuw smullen van de hoge uithalen in de powerstem van Christian en het veelzijdige gitaarwerk van Tommy. Wie aandachtig luistert zal verschillende raakpunten horen met andere metal genres (vooral de ‘golden 80’s). Ook deze keer is dit genieten geblazen van knappe snelle flitsende metal, die me geen enkel moment verveelt! Liefhebbers van het genre en in het bijzonder van Yngwie Malmsteen volgers moeten deze schijf aanschaffen en zullen er net als ik lang van kunnen genieten.

 Score: 4 out of 5

Tracklist:

  1. The Temple Will Remain
  2. Spirit War
  3. One Voice For The Kingdom
  4. Night Light
  5. Golden Resurrection
  6. Can’t Slow Down
  7. Heavenly Metal
  8. God’s Mercy
  9. Born For The Strangers
  10. Moore Lord

Links:
www.golden-resurrection.com
www.doolittle.se

Tekst Rik Bauters

 

Related posts

Alcatraz Metal Festival Updates!

livereviewer

ALCATRAZ Hard Rock en Metal Festival – 8 & 9 AUGUSTUS 2015 KORTRIJK

LiveReviewer

JORN – SYMPHONIC – FRONTIERS RECORDS – RELEASE DATE: 25 JANUARI 2013

livereviewer
UA-17622028-3