GrandSupreme Blood Court– Bow Down For The Blood Court– Century Media – Out Now

GrandSupreme Blood Court– Bow Down For TheBlood Court– Century Media Records – Out Now

Grand Supreme Blood Court is een kruisbestuiving tussen leden van zowel Hail of Bullet en  Asphyx! Neem daarbij Eric Daniels, die weer terugkeert op het front, en je mag spreken van weer een brute death band uit ons eigen kikkerlandje! Uiteraard met deze namen is de lat meteen hoog gelegd. Tijd om dit slachtwerk eens uit de speakers te  laten knallen!

 

Grand Supreme Blood Court is

ERIC DANIELS(guitars)
BOB BAGCHUS(drums)
THEO VAN EEKELEN(bass)
ALWIN ZUUR(guitars)
MARTIN VAN DRUNEN (vocals)

 

“Bow Down Before the Blood Court”
Met een vuige grunt zoals die van Martin, het herkenbaar verwoestend rammen van Bob, het grauwe gitaargeluid van Eric en Alwin en de slachtende bass van Theo verwacht je uiteraard een Asphyxiaans geluid uit je speakers. Dit is wat min of meer gebeurt. Toch weet deze super formatie een eigen sound neer te plempen en min of meer de Asphyxiaanse sound van zich af te schudden. Het is net allemaal iets zwaarder en grover in geschut! De buzzsaw zaagt er lekker op los!Je vindt geen technisch geneuzel terug op deze plaat. Geen progressieve riffjes. Het is gewoon een grote back to the 90ties party! De midtempo death knalt gestaag uit de speakers. Toch mis ik hier en daar iets afwisseling in de riffs, en had het iets minder recht toe, recht aan gemogen van mij. Toch is dit voor een debuut zeker geen verkeerde plaat. Ik word altijd blij van artiesten die bij hun wortels blijven en spelen wat in hun bloed zit!

Conclusie:
Grand Supreme Blood Court  ( Jezus! wat een te lange naam voor een band eigenlijk ) zet hier als debuut een prima plaat neer. De doorgewinterde death metal veteranen zullen niet verrast worden door dit album, maar zullen het zeker kunnen waarderen. Ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat deze band een plaat  van kaliber neer gaat zetten zoals zijn grote broer Asphyx. De eerste stap is in ieder geval in de goede richting!

Score 3,5 uit 5

Tracklist:

 1. All Rise! (4:25)
 2. Bow Down Before The Blood Court (3:47)
 3. There Shall Be No Acquittance (3:32)
 4. Veredictum Sanguis (5:06)
 5. Behead The Defence (3:06)
 6. Grand Justice, Grand Pain (instrumental) (2:14)
 7. Fed To The Boars (4:20)
 8. Circus Of Mass Torment (5:08)
 9. Public Castration (3:07)
 10. Piled Up For The Scavengers (4:22)
 11. … And Thus The Billions Shall Burn (9:54)

Link: https://www.facebook.com/grandsupremebloodcourt

Geschreven door Ronald van de Baan

Related posts

Dokk’em Open Air – zaterdag – 2012

livereviewer

Skunk Anansie – Black Traffic – v2 records – Out Now

livereviewer

CLOUDSCAPE – NEW ERA – ROASTINGHOUSE RECORDS – RELEASE: 31 JULI 2012

livereviewer
UA-17622028-3