Hatebreed – The Divinity Of Purpose – coming out January 29th 2013

Hatebreed – The Divinity Of Purpose  – coming out January 29th 2013

De Amerikaanse hardcore band Hatebreed zal in 2013 wederom een plaat uitbrengen, genaamd ‘Divinity Of Purpose’. Toen ik het album kreeg viel mij al gelijk op dat Hatebreed niet van de lange nummers zijn. Gemiddeld 3 minuten per track en dat 12 nummers lang. Het betekent dus dat ik in een kleine 40 minuten al door het hele album heen ben. Nou dat beloofd wat !!

 

Hatebreed is
JAMEY JASTA (vocals)
CHRIS BEATTIE (bass)
WAYNE LOZINAK (guitar)
FRANK NOVINEC (guitar)
MATT BYRNE (drums)

“The Divinity Of Purpose”
Zoals we van Hatebreed gewend zijn zetten ze wederom een plaat vol met herrie neer. Het eerste nummer stormde zonder intro gelijk het huis binnen en hield de bewering ‘all pit, no shit’ eer aan. Daarna volgen nummers die ieders de boodschap van de band goed naar voren brengt. ‘Dead Man Breathing’ laat meer de thrashy kant van Hatebreed zien, terwijl in   bijvoorbeeld ‘Indivisible’ de old school hardcore kant naar voren komt. Door de karakteriserende mengeling van New York hardcore en thrash en de agressieve zang van Jamey is dit een heerlijke plaat om naar te luisteren, alleen is het album vrijwel hetzelfde als voorgaande albums, waarop sommige mensen kunnen afhaken.

Conclusie:
Een kwalitatief goed album, met nummers waar zowel thrash metal liefhebbers als old school hardcore fans enorm van kunnen genieten, maar door de vrijwel ongewijzigde stijl in vergelijking met voorgaande albums kan dit album niet bij iedereen in de smaak vallen.

Score 3,5 uit 5

Tracklist:

1. Put It To The Torch
2. Honor Never Dies
3. Own Your World
4. The Language
5. Before The Fight Ends You
6. Indivisible
7. Dead Man Breathing
8. The Divinity Of Purpose
9. Nothing Scars Me
10. Bitter Truth
11. Boundless (Time To Murder It)
12. Idolized and Vilified

Link: http://www.hatebreed.com/

Geschreven door Imke van Rossum