HERMAN FRANK – RIGHT IN THE GUTS METAL HEAVEN – OUT NOW

Herman Frank werd vooral bekend als lid van het legendarische Accept ten tijde van de klassiekers “Restless and Wild” en “Balls To The Wall”. Later richtte hij het Duitse Victory op. Deze band gooide het over een ietsjes commerciëlere boeg. Hij kwam echter in 2005 op zijn oude nest terug en is dus nu vast lid van het nieuwe Accept. In 2009 vond hij echter de tijd om zijn eerste soloalbum “Loyal To None” op te nemen. Nu drie jaar later doet de man het opnieuw en hoopt met deze “Right In The Guts” nog meer zieltjes te winnen.

 

Herman Frank is:

Herman Frank – guitars
Rick Altzi – vocals
Michael Wolpers – drums
Mamalitsidis Cristos – guitars
Peter Pichl – bass

 

RIGHT IN THE GUTS
“Roaring Thunder” knalt meteen uit je boxen met krachtige drum en scheurende gitaren. Daarboven wordt nog een gierende sologitaar gegooid. Maar als Altzi zijn strot openzet klopt het plaatje helemaal. Lekkere vette beukende metal krijgen we over ons heen! Het titelnummer is een stuk trager, maar boet op hardheid niet in ten opzichte van de furieuze opener. Altzi zingt opnieuw formidabel en hier en daar komt Jorn Lande om de hoek kijken. Een leuke recht in je smoel rocker met een meezingrefrein. De snelheid schiet opnieuw de hoogte in bij “Ivory Gate”. De song kent een geweldige instrumentale break, die bol staat van flitsend gitaarwerk. “Vengeance” kent een wat afwijkende vorm, maar Rick zet hier een meer dan puike prestatie neer. Herman slaat de weg van de melodieuze rock in met “Falling To Pieces”. Als Altzi daarbij een geweldige Coverdale imitatie neerzet wordt dit nummer tot mijn favoriet gepromoveerd. Het album gaat op hetzelfde elan verder en zo worden snelle tracks zoals “Waiting”, “So They Run” en het snelheidsmonster “Lights Are Out” afgewisseld met mid-tempo tracks zoals “Hell Isn’t Far” en het sterk naar Accept refererende “Kings Call”. “Black Star” is een trage beuker waarbij we een mega-Altzi achter de microfoon aantreffen. De diepe baslijn en de typische Accept riffs in “Raise Your Hand” verdienen een aparte vermelding. Wanneer deze track nog opgefleurd wordt met achtergrondzang, wordt de link met Accept nog sterker benadrukt.

Conclusie
Herman kon me met zijn vorige schijf “Loyal To None” al overtuigen, maar wat hij hier laat horen is toch een klasse beter. Vooral de fenomenale zang van Rick Altzi tilt deze plaat een trapje hoger op de scoreladder. Ook zorgen de composities voor meer afwisseling en dit komt de beluisterbaarheid duidelijk ten goede. Natuurlijk is het gitaarwerk ook best te pruimen. Wie naar deze schijf luistert zal dit zeker beamen.

Score:  3,75 out of 5

 Tracklist:

 1. Roaring Thunder
 2. Right In Your Guts
 3. Ivory Gate
 4. Vengeance
 5. Starlight
 6. Falling To Pieces
 7. Raise Your Hand
 8. Waiting
 9. Hell Isn’t Far
 10. Kings Call
 11. Light Are Out
 12. Black Star
 13. So They Run

Links:

www.hermanfrank.com

www.aorheaven.com

Geschreven door Rik Bauters

 

Related posts

Sacrilege announce reissue “Behind The Realms Of Madness”

LiveReviewer

Live report: Immolation / Ragnarok / Monument of Misanthropy / Embryo – Metropool Enschede, 10-11-2019

LiveReviewer

Dokk’em 2016 – Over 2 weken is het al zover!

LiveReviewer
UA-17622028-3