HESS – LIVING IN YESTERDAY – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Harry Hess is het best bekend van de 17 jaar dat hij frontman was van Harem Scarem. Dit was één van de best gerespecteerde melodieuze rock bands uit Canada. Hess heeft zich daarna toegelegd op het produceren van albums en het schrijven van songs. Zo deed hij o.a. de productie van het album “Wise Girl” van de Belgische popdiva Natalia. De albums van Harem Scarem varieerden van hoge kwaliteit rock van de begindagen, over melodieuze rock en zelfs progressieve getinte songs ( “Voice of Reason” album) tot power pop (“Rubber” album). Maar de fans bleven steeds trouw aan hun band. Nu zag Hess de tijd rijp om een soloplaat uit te brengen.

Hess is:

Harry Hess – lead vocals, keyboards, backing vocals & additional guitars

Additional musicians:

Pete Lesperance – guitars & bass
Creighton Doane – drums
Howie Simon – guitars solos on “What If” & “It’s Over”
Magnus Karlsson – guitar solo on “Living In Yesterday”
Chris Green – guitar solo on “Where To Run”
Tommy Denander – guitar & keyboards on “I Don’t Wanna Want You”
Marcie Free – backing vocals on songs 1,2 &3
Darren Smith – backing vocals on songs 4-10
Strings on “What If” & “It’s Over” arranged by Pete Whitfield, performed by Pete Whitfield, Sarah Brandwood-Spencer, Paulette Bayley (violins) Simon Turner, Nick Trygstad (cellos).

LIVING IN YESTERDAY
Het titelnummer opent dit album en meteen wordt je ondergedompeld in klasse AOR en de geweldige vocalen van Harry. Wanneer Harry wat meer kracht zet, krijgt zijn stem een licht rauw randje. Zijn vroegere bandlid Pete Lesperance voorziet dit album van uiterst melodieus gitaarwerk. Het nummer klinkt als een mix van Richard Marx (structuur) met Jef Scott Soto ( de vocalen). Opvolger “Reach For You” klinkt lichtjes commerciëler, maar bevat mooie achtergrondzang van niemand minder dan Marcie Free. Tijdens de eerste ballad “It’s Over” hoor ik duidelijk J.S. Soto in de stem van Hess. In “Don’t Leave Me” gooit Harry het meer over de boeg van de radiovrien-delijke pop rock. Ook de crunchy riff in het refrein bevestigt deze stelling. “What If” is de volgende ballade waarin lichte orkestratie verweven zit. Ook worden we aangenaam verrast door de flitsende solo van Howie Simon. “Nothing Lasts Forever” volgt opnieuw het pad van de pop rock richting, terwijl “I Live For You” een zoetklinkend nummer is met Hess in een voortreffelijke hoofdrol. Tommy Denander voorziet het rockende “I Don’t Wanna Want You” van een supercatchy riff en zijn keys stoppen alle gaatjes in het geluid perfect dicht. Harry klinkt soms als (de reeds eerder vermelde) een licht hese Richard Marx en dit wordt vooral duidelijk in de afsluiter “Where To Run”.

Conclusie:
Harry heeft met deze “Living In Yesterday” nogmaals bewezen dat hij uiterst catchy nummers kan schrijven. Daarbij komt nog dat zijn stem in prima vorm is op dit album. De ballades zijn mooi verdeeld tussen de nummers en er zijn geen missers te vinden tussen de tien nummers. Persoonlijk had ik liever nog een nummertje willen horen zoals het rockende “I Don’t Wanna Want You”, maar klagen doe ik zeker niet. Als je dit album aanschaft heb je een instant feel good plaat in je bezit.

Score: 4 out of 5

Track list:

  1. Living In Yesterday
  2. Reach For You
  3. It’s Over
  4. Don’t Leave Me
  5. What If
  6. Nothing Lasts Forever
  7. Falling Down
  8. I Live For You
  9. I Don’t Wanna Want You
  10. Where To Run

Links:

Geschreven door Rik Bauters

Related posts

Review: HAMMERFALL – (r)EVOLUTION – NUCLEAR BLAST RECORDS – RELEASE: 29.08.2014

livereviewer

MADBALL – release »Hardcore Lives« in studio video trailer!

livereviewer

Review: Butcher Babies – Goliath – Century Media Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3