Review: Huntress – Static – Napalm Records – Release: 25-09-2015

Review: Huntress – Static – Napalm Records – Release: 25-09-2015.

Huntress is een Amerikaanse heavy metal band, opgericht in 2009 toen zangeres Jill Janus ging samenwerken met de underground band Professor. Een EP “Off with Her Head” kwam uit in 2010. Eind december 2011 kwam het nummer ‘Eight of Swords’ uit , ter promotie van hun opkomende debuutalbum “Spell Eater”. Al snel gevolgd door een tweede in 2013, “Starbound Beast”. Inmiddels is de line up behoorlijk gewisseld en zijn alleen Jill en gitarist Blake nog over van de ouwe bezetting en komen ze binnenkort met hun derde album in vier jaar tijd.

Huntress is:
Jill Janus – Zang
Blake Meahl – Gitaar
Eli Santana – Gitaar
Tyler Meahl – Drums
Spencer Jacob – Bas

 

Static
K1600_614_Huntress[1]Het zo snel na elkaar uitbrengen van albums roept bij mij altijd vraagtekens op. Als een band vol zit met inspiratie zou ik dat een logische stap vinden. Op de vorige twee albums staan mijns inziens geen echte uitschieters en is het allemaal vrij standaard heavy metal wat we voorgeschoteld kregen. Op dit derde album is dit jammer genoeg niet anders. Dan zou het verschil met andere bands moeten komen van zangers Jill Janus. Dat doet het in veel opzichten ook, maar muzikaal gezien voegt het echt niet iets toe waardoor de band ineens schittert. Voor iemand met een opera-achtergrond en een bereik van vier octaven zou je toch wat anders verwachten dan de vrij monotone zang die we op dit album horen. De hoge uithalen die je op de vorige albums nog wel hoort zijn nagenoeg verdwenen. Op een enkele leuke riff na, kan ik na meerdere luisterbeurten niet echt iets noemen wat memorabel is.

Conclusie:
Het is allemaal niet slecht wat we horen en de bandleden beheersen hun instrumenten allemaal goed, maar er wordt mijns inziens te weinig mee gedaan. Ik mis net dat stukje power wat ze boven de middenmoot uit laat steken. Ik heb ze een keer live mogen aanschouwen en dat klonk een stuk beter dan wat ik hier hoor. Maar misschien werd me ook wel zand in de ogen(oren) gestrooid door de leuke verschijning van juffrouw Janus.

Score: 3,2 uit 5

Tracklist:
1. Sorrow
2. Flesh
3. Brian
4. I Want to Wanna Wake Up
5. Mania
6. Four Blood Moons
7. Static
8. Harsh Times on Planet Stoked
9. Noble Savage
10. Fire in My Heart

Links:
Huntress Facebook
Huntress Official
Napalm Records

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Soen – Lotus – Silver Lining Music – Release: Out now

LiveReviewer

Review: John Garcia – The Coyote Who Spoke in Tongues – Napalm Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Astral Doors – Black Eyed Children – Metalville Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3