IMPELLITTERI – VENOM – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

Impelliteri – Venom – Frontiers Records – Release: Out Now.

In het jaar 1987 valt mijn oog op een zwarte hoes met de witte letters Impellitteri. Ik vroeg de eigenaar van de platenzaak om dit zwarte goud eens te laten horen en deze toen nog net geen twintiger was meteen verkocht. Tot op heden ben ik nog steeds verliefd op deze vier tracks. Niet alleen door het gitaarwerk van Chris, maar ook door de krachtige zang van Rob Rock. De opvolger ‘Stand In Line’ met Graham Bonnet had een meer melodieuzer (lees Rainbow-Alcatraz) karakter, maar was ook een lekkernij. Chris bracht op geregelde tijdstippen een album uit. Maar het laatste album ‘Wicked Maiden’ werd in 2009 op de mensheid losgelaten. Ik was dus enorm benieuwd hoe dit album na een pauze van zes jaar zou klinken.

Impellitteri is:
Chris Impellitteri – lead guitar
Rob Rock – lead vocals
James Pulli – bass
Jon Dette – Drums

VENOM
impellitterivenomcdEen meedogenloze riff brengt het titelnummer op gang! Chris is zijn vurige manier van gitaarspelen duidelijk niet verleerd. Wanneer Rob Rock vervolgens met het krachtige ‘Are you ready’ invalt word ik meteen terug gevoerd naar de tijd waar de riff en de ‘screamy’ vocals schering en inslag waren. Wie Impellitterri kent weet dat hij als geen ander snelheid verkiest bij zijn gitaarspel, maar toch slaagt hij erin om dit catchy te doen klinken en super melodieus. Rob Rock bewijst hier nogmaals dat hij eigenlijk als Rob Metal aangesproken zou moeten worden. De gitaarsolo is natuurlijk een full shred attack! Djeezus, wat een opener!!
‘Empire of Lies’ is zelfs nog melodieuzer en dit gaat op voor zowel de gitaar als de zang (refrein).
De ritmesectie is er ook eentje om U tegen te zeggen. Jon Dette heeft onder andere de ‘skins’ gemarteld bij Anthrax, Testament, Heathen, Slayer en Iced Earth. Dus drummers kunnen hun hartje hier ook ophalen!
De piepende en gierende gitaren zijn heer en meester op ‘Nightmare’. Rob Rock hanteert hier ook een meer sprekende stijl van zingen tijdens de pre-chorus.
De melodieuze gitaar- en basintro van ‘Face The Enemy’ slaat om naar een rasechte beuker met een trager ritme. De stijl van Zakk Wylde ten tijde van zijn Ozzy periode komt in mijn gedachten.
Maar de snelheidsfreaks mogen op beide oren slapen, want ‘Dominoe Theory’ doet opnieuw een gooi naar het snelheidsrecord! De track die me met verstomming doet staan is het ziedende ‘Jehova’. Die riff is gewoon fenomenaal en bij het beluisteren van deze albumtrack breken de snaren van mijn luchtgitaar steeds opnieuw!
‘Time Machine’ combineert piepende gitaren met geweldig drumwerk, speedy riffs, een catchy refrein en een knallende solo!
Dit album verveelt nooit en vraagt gewoon om veel gedraaid te worden.

Conclusie:
Gitaarspel met supersonische snelheid dat daar bovenop enorm aanstekelijk en melodieus klinkt, overgoten met een vette saus van krachtige powervocals zijn de hoofdingrediënten van deze geweldige plaat. Naast een formidabel gitaarkunstenaar is Chris ook een geweldig songschrijver, want alle nummer hebben wel degelijk een kop en staart.
Gitaarliefhebbers kunnen hier niet omheen en zijn verplicht dit aan te schaffen. Voor wie bekend is met de strot van Rob Rock geldt eigenlijk hetzelfde!

Track list:
1. Venom
2. Empire Of Lies
3. We Own The Night
4. Nightmare
5. Face The Enemy
6. Dominoe Theory
7. Jehova
8. Rise
9. Time Machine
10. Holding On

Score: 4,25 out of 5

Links:
Frontiers Records
Impellitteri Facebook

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Carnation – Chapel of Abhorrence – Season of Mist – Release: Out now

LiveReviewer

Royal Thunder – Crooked Doors – Relapse Records – Release: April 6th 2015

livereviewer

Review: Henry Kane – Den Förstörda Människans Rike – Transcending Obscurity – Release: 20-02-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3