Interview met Anders Biazzi van Gods Forsaken

Op 19 april komt het nieuwe album “Smells of Death” van Gods Forsaken uit. Reden genoeg om Ander Biazzi, gitarist, bassist én bandleider van Gods Forsaken het hemd van z’n lijf hierover te vragen.

Anders Biazzi

Hey Anders, hoe gaat het? Ik hoorde dat “In a Pitch Black Grave” geschreven en opgenomen is in een paar weken tijd. Hoe lang duurde het met de opvolger?

Hey man! Het gaat goed joh! “In a Pitch Black Grave” is ongeveer in een maand geschreven en opgenomen. Nu met “Smells of Death” duurde het allemaal iets langer. Ongeveer een half jaar. Het is ook iets moeilijker als er meer mensen aan schrijven, maar volgens mij is het een donders goed album geworden!

Hoe was het in Studio Unbound? Is alles daar ook opgenomen?

Ik heb niks opgenomen in Jonny’s studio (Studio Unbound), alleen Jonny heeft daar z’n dingen opgenomen. Ik, Alwin en Gustav hebben alles opgenomen in mijn eigen studio, Riders on the Storm! Het was ontzettend gaaf om Alwin een paar dagen over te laten komen om zijn gitaarstukken op te nemen. Gustav woont bijna om de hoek dus hij komt gewoon altijd aanzetten als er opgenomen wordt!

Hoe kwam je er zo bij om Alwin van Asphyx te vragen om gitaar te komen spelen? Ik zag jullie op het PitFest festival afgelopen jaar. Is jullie samenwerking daar geboren uit een soort addergebroed?

Ja, dat zou je zo kunnen zeggen inderdaad, Pitfest was de geboorte hiervan. We praatten al veel met elkaar en werden op den duur goede vrienden. Daarna belde ik Alwin op om te vragen of hij met Gods Forsaken mee wilde doen. En dat wilde hij wel!

Smells Of Death

Dit jaar staan jullie met Gods Forsaken op Pitfest, vorig jaar stond je er met Just Before Dawn. Wat een gaaf festival is het hè?

Ja, één van de gaafste festivals! Niet zo groot als Wacken en al die megalomane shit! Gewoon ongeveer 2000 man en 2 podia. En echt hele gave bands!

PITFEST SHOW

Een klein dingetje over Just Before Dawn, jullie hebben het optreden op Pitfest dit jaar (waar een speciale Bolt Thrower set gespeeld zou worden) afgezegd omdat Dave Ingram de band verlaten heeft. Kun je ons daar iets meer over vertellen?

Hij heeft op dit moment te dealen met persoonlijke shit. Het ging een beetje vreemd, eerst wilde hij totaal dit doen, Just Before Dawn, de Bolt Thrower show enzovoort en een dag later besloot hij te stoppen. Geen discussie, geen ruzie, hij vertrok gewoon! Maar we zijn weer in volle oorlogssterkte en werken aan een nieuwe full-lenght. Het wordt nu zelfs een nog grotere Bolt Thrower verering!

En even over Jonny Pettersson, dat is ook een bezige bij, hij heeft een lading bands waar hij iets (of soms zelfs alles) in doet. Raakt hij niet verstrikt in al die bands? Als hij al niet verstrikt raakt in z’n baard!

Nu is Jonny bezig met de nieuwe Wombbath, die wordt op dit moment gemixt. Hij doet ‘alleen’ maar live shows met drie van zijn honderdduizend bands en op dit moment zijn er geen live shows van Just Before Dawn dus heeft hij tijd genoeg, hahaha!

Het nieuwe album is een oorgasme van vroeg jaren negentig (Zweedse) death metal, met dat kettingzaaggeluid van de HM2! Ik hoor Dismember, Entombed, oude Amon Amarth en zelfs stukjes Bolt Thrower in de muziek! Vertel ons meer over deze (on)creatie! Door welke bands wordt je geïnspireerd?

We gebruiken geen HM2, we gebruiken de Behringer HM300 (dat roze gedrocht) om iedereen in de zeik te nemen, hahaha! Maar ik vind ook dat dat pedaal gewoon beter klinkt! We zijn geïnspireerd door bands als Dismember, Grave, Unleashed, Entombed en een beetje door At The Gates. En dat vermengen we met ons eigen geluid! Alwin en ik hebben samen een aantal tracks geschreven en Gustav heeft één nummer geschreven. Alwin en ik hebben afzonderlijk ook een aantal nummers geschreven, Het grappige is dat de riffs allemaal perfect in elkaar passen en daardoor is het zo makkelijk werken met hem. Het nummer van Gustav is een wat moderner death metal nummer met een beetje een Old School randje! Het is geweldig geworden! Ik zit nu al te springen om het vervolg hiervan te schrijven!

Zombi 2

Het laatste nummer ‘The Curse of Matul’ is een hommage aan Lucio Fulci en zijn meesterwerk Gli Ultimi Zombi (aka Zombi 2, aka Zombie Flesh Eaters). Wat is dit een geweldig nummer! Zijn jullie allemaal van die horror/gore fanaten?

Ik weet het natuurlijk niet van de anderen, maar ik ben een grote verzamelaar van horror films en sowieso van allerlei films! Ik ben deze band begonnen met als basis het horror genre! Alle teksten zijn min of meer gebaseerd op horror. Zoals het hoort in death metal! Dat genre is gewoon ontstaan uit horror films!

En nu we het toch over films hebben, heb je “Lords of Chaos” al gezien?

Nee, maar die ga ik ongetwijfeld kijken!

Dismember heeft een reünieshow en gaat misschien zelfs een tour doen en heel misschien zelfs een nieuw album. Is dit geen super nieuws?

Och, ja, misschien wel. Het is wel cool maar het interesseert me niet echt. Ik heb geeneens een kaartje voor die show! Natuurlijk is het gaaf als er een nieuw album uit zou komen, vooral in deze line up. Misschien is de magie van een Everflowing Stream er nog steeds!

Bedankt voor je tijd en nu is het tijd voor the famous last words……

Jij bedankt voor dit coole interview en onthoud……keep your eyes and noses open fort he SMELL OF DEATH!

Interview afgenomen door Frank Joustra

Related posts

Rhapsody komt naar Neushoorn Leeuwarden voor 20th Anniversay Reunion Farewell Tour!

livereviewer

Live report: Heavy uit Haarlem XXL – Het Patronaat, 15-03-2019

livereviewer

Vijftiende editie Occultfest op 2 en 3 september

LiveReviewer
UA-17622028-3