Interview met Frost van Satyricon

Interview met Frost van Satyricon

Frost en Satyr van Satyricon komen binnenkort met het nieuwe album  “Deep Calleth Upon Deep” , die gereleased gaat worden door Napalm Records. Uiteraard is Frost een legende in de black metal scene. Toen wij de kans kregen om een paar vragen aan de beste man te stellen, gingen wij daar uiteraard mee akkoord. “Deep Calleth Upon Deep” komt uit op 22 september.

Hoi Frost, ik ben blij dat er weer een nieuwe Satyricon release is. Betekent dit dat het met de gezondheid van Satyr goed gaat?
Het lijkt erop dat het goed met hem gaat. Daar zijn we enorm blij mee. ” Deep Calleth Upon Deep “laat zien dat hij creatiever en geïnspireerder is dan ooit.”

Deep Calleth Upon Deep is een schitterende toevoeging aan de al indrukwekkende discografie. Kun je ons iets meer vertellen over de betekenis van de albumtitel?
“Het refereert aan hoe het album komt vanuit de diepte van onszelf en hoe het aanspreekt tot in de diepte van de luisteraar.”

Deep Calleth Upon Deep is wellicht het meest melodieuze werk wat ik tot nu toe heb gehoord van jullie. Wat was de inspiratie ditmaal voor het album?
“Het klinkt zoals wij van Satyricon willen dat het klinkt in 2017. Inspiratievol, creatief, open, progressief, magisch eerlijk en uiteraard vlamt het en zit het vol energie. Satyricon en wat we kunnen creëren en uitdrukken met deze band, is de bron van inspiratie.

Oslo 05072017. Photo: Marius Viken

In de loop der jaren is jullie sound nogal veranderd. Hebben jullie al het punt bereikt, dat alles tot elkaar gekomen is en jullie nu de ultieme sound voor Satyricon te pakken hebben?
” Sommige mensen denken zo inderdaad, en dat is uiteraard prima dat ze dat doen. Ik persoonlijk vind dat Deep Calleth Upon Deep een overvloed is aan wat Satyricon ooit is geweest in zijn historie, maar ik denk ook dat het alles aanzienlijk overschrijdt en de band verder in een nieuw gebied brengt.”

Nemesis Divina ( ėėn van mijn favoriete black metal releases) heeft een re-release gehad voor zijn 20ste verjaardag. Wat is jouw gedachtegang over dit album?
” Ik respecteer wat voor een mijlpaal Nemesis Divina is en ik hou echt van de nogal jeugdige, wilde geest en energie ervan en de veroverende houding die ik in het album voel en dat sindsdien een essentieel kenmerk van ons is.”

Heeft de re-release jullie nog beïnvloedt voor het nieuwe album?
“Oh, dat zou ik zeker niet zeggen. Het creëren van ons nieuwe album was op zichzelf een enorm werk, met zijn eigen manieren en mechanismen.”

Jullie hebben in de studio weer samengewerkt met Mike Fraser. Hoe was het om weer met hem te werken.
“Hij is een vrij old school technicus die beter draait met schakelaars en draaiknoppen dan met computerschermen en software, maar vooral is hij ongelooflijk bekwaam. Hij heeft zo’n soort know-how over wat wij  dachten dat erg goed zou werken voor Deep Calleth upon Deep.
Satyr en Mike Fraser slaagden erin om op een ​​goede manier te communiceren en samen te werken tijdens de productie, wat inderdaad resulteerde in een briljant, organisch en zeer geschikt geluid voor dit album”

Jij bent nu jaren aanwezig in de scene, hoe kijk jij terug op je carrière tot nu toe op een persoonlijk vlak?
“Dat is best een  mondvol voor een interview als dit, echt … Ik ben erin geslaagd om te werken met waar ik een passie voor heb, waarvoor ik echt heel erg dankbaar ben. En ik begon met bijna niets, muzikaal en technisch gezien. Ik ben op een vrij lange reis waarop ik vaardigheden en ervaring verzameld heb. Echter het voelt nog steeds alsof ik nog een verre weg te gaan heb. Ik laat het voorlopig hierbij.”

Is er nog iets te melden over 1349 of ligt je focus nu volledig op Satyricon
” Het laatste geldt. Werken met 1349 wordt hervat wanneer het zover is!

Wat zijn voor jou je mooiste hoogtepunten?
” Onze albums en alles wat erom heen draait!”

Je hebt in het verleden geïmponeerd met je sessiewerk voor ondermeer OV Hell, Keep of Kalessin en Gorgoroth. Doe je nog steeds aan sessie-werk en hoe kijk je daarop terug?
“Momenteel denk ik er niet aan, en sessie-werk doe ik nu niet meer.”

Behalve het releasen van Deep Calleth Upon Deep en de aankomende tour,  wat zit er nog meer in het vat voor Satyricon?
” We gaan het rest van dit jaar op tour en hebben al data in 2018 staan. Wij zijn waarschijnlijk het rest van dat jaar ook op tour. Verder dan dit reikt mijn blik nog niet.”

Binnenkort ben je op tour en kom je ook in Nederland met Satyricon. Hopelijk tot dan!
“Exact, Ik zie je daar”

 

Interview door Ronald van de Baan

Related posts

INTERVIEW WITH THOR FROM MORBID ANGEL

livereviewer

Interview met Nikos Marinos (God in a Cone)

LiveReviewer

Interview met Helmuth van Belphegor

LiveReviewer
UA-17622028-3