Interview met Gabbo van Implore

Gabbo Dubko  is de frontman van upcoming act Implore. De band komt binnenkort met het explosieve album “Subjugate”. Zij komen binnenkort ook een rondje maken door Nederland samen met de mannen van Vallenfyre en Graceless. Genoeg reden om even vlug een mailer met Gabbo te doen!

Implore is een opkomende naam in de scene, voor degene die Implore nog niet kennen, zou je de band kunnen omschrijven?
“We zijn een een internationale line-up die graag toert en het liefst elke avond speelt. We maken een mix van grindcore, death metal en hardcore punk. Wij hebben 2 EP’s gereleased en hebben een split gemaakt met onze goede vrienden van LA AcxDC en ons tweede album komt binnenkort uit via Century Media. Als jullie van bands houden zoals Full of Hell, Code Orange, Misery Index, Trap Them of Cattle Decapitation, dan zijn we wat voor jullie!”

Subjugate is een beest van een album geworden , Hij is geschreven in een maand tijd. Hoe ging dat proces?
“Dank je! We hebben alles in februari geschreven in Linz, in de studio van onze nieuwe gitaarspeler Markus Matzingen; het was een makkelijk proces. De ideëen vlogen snel in het rond en we hebben meer aandacht besteed aan de kleine details en het perfectioneren van elk nummer.We hadden niet een heldere visie of een bepaald idee wanneer we de oefenruimte in gingen, maar wij wilden wel elk nummer een eigen karakter geven zodat alles geen herhaling wordt.”

Subjugate wordt binnenkort uitgebracht door Century Media, hoe is het om met zo een groot label te werken?
“Erg makkelijk, het zijn fantastische mensen en ze werken met ons mee. Ze willen ons helpen te groeien en wij willen het beste geven wat ligt binnen onze muzikale mogelijkheden. Het voelt niet als het werken voor een prestigieuze label, de relatie die wij met hen hebben is meer als een goede vriend die af en toe langs komt om te vragen hoe het met je gaat. We zijn erg blij om deel uit maken van hun historie.”

Op Subjugate werken jullie met twee producers, Jan Oberg en Fabio Itriana en is de schijf gemastered door Brad Boatright. Jullie hadden best een groot team voor Subjugate. Ze hebben een mooi resultaat neergezet. Hoe kijk je terug naar de samenwerking?
“Fabio is een goede oude vriend van onze drummer Guido, hij wilde de drums met hem doen omdat ze elkaars werk en gear kennen. De drums waren in drie dagen gedaan. Met hem hebben we onze vorige vier opnames opgenomen, zo dat was makkelijk werken ook. Hij weet wat wij willen en hoe wij willen klinken. Het was echt een snel en makkelijk proces. Brad kent ons geluid ook erg goed en is gewend om met deze stijl van muziek te werken. We hebben zijn eerste master gebruikt, die was gewoon briljant.”

Implore heeft een nogal politieke houding in hun teksten. Kun je ons iets vertellen over je zienswijze?
“Met dit album ben ik niet zo zeker of we nog wel zo politiek bezig zijn. Ik denk dat het meer cynisch en nihilistisch is. De achtergrond van dit album is een maatschappij die geëvolueerd is in een soort van systeem. Hoe we van jager en bij elkaar gekomen apen zijn ontwikkeld tot een egoïstische, narcistische consumentistische samenleving. De teksten gaan over verschillende onderwerpen, zoals de invloeden van de technologie, leven in een totalitaire vrijheid, educatie en het boetesysteem. Zelfs een romantische kijk over hoe deze samenleving te vernietigen en overnieuw te beginnen. Dit laatste schreef ik  over op het laatste nummer ‘Gazin Beyond’.”

Jullie toeren veel en binnenkort staan jullie dus ook in Nederland met een paar show samen met Vallenfyre. Wat kunnen we verwachten?
“We hebben altijd goede shows gehad in Nederland, we hebben nog nooit in één van de steden gespeeld waar wij samen met Vallenfyre komen ditmaal. We zijn erg blij te mogen spelen voor nieuw publiek en we gaan uiteraard een paar nummers voor het eerst live spelen deze tour.”

Niks is zo veranderlijk als de muziekscene, hoe kijken jullie tegen de scene aan?
“Er is veel talent en veel bands doen interessante dingen. Er zijn veel genres en bands en het is moeilijk om alles bij te houden. Er zijn bands die hard werken om origineel en vernieuwend te zijn. Wij moeten dat ook volhouden om in de spotlights te blijven staan en de aandacht vast te houden van het publiek. Wij willen blijven ontwikkelen en uitblinken in waar wij voor staan.”

Hoe kijk je tot nu toe terug naar je carrière?
“Het verleden is geweest, wij kijken liever naar de toekomst. We hebben plezier in alles wat wij doen en hebben geleerd om bescheiden en dankbaar te zijn. We hebben heel snel een publiek bereikt omdat we nooit langzamer gegaan zijn met toeren en altijd doorgegaan zijn. We zijn blij dat we de mogelijkheid hebben gehad om veel vrienden te ontmoeten over de hele wereld en om onze muziek voor hen te spelen. Dat heeft voor ons de meeste waarde.”

Behalve het releasen van “Subjugate” en de aankomende tour. Wat kunnen wij nog meer verwachten van Implore?
“Verwacht onze naam straks overal want wij werken er keihard voor. Wij zullen nooit stoppen met toeren!”

Bedankt voor je tijd en tot ziens bij de Iduna gig in Nederland!
“Bedankt voor je tijd en het maken van deze vragen. Vergeet ons niet te taggen op onze facebookpagina als het interview online staat.

Interview gedaan door Ronald van de Baan

Related posts

Interview with Kory Clarke from Warrior Soul

LiveReviewer

Interview with hannes from Kissin’ Dynamite

livereviewer

Interview met Ron “Bumblefoot” Thal

livereviewer
UA-17622028-3