Interview met Marc Meesters!

 

Marc Meesters, dé man die muziek leeft, ademt (en het bijna zelfs eet) alsof het niks is. De zes liter bloed die door zijn lichaam stroomt zit vol met pure muzieknoten. Dit uit zich in alle projecten waar hij zichtbaar aan deelneemt, van een GNR tribute band tot aan tig solo projecten (Scarscone, Marc Meesters, etc.).
 

Marc, long time no speak (and see!). Hoe gaat het met je? Je verdwijnt in ieder geval niet uit beeld he!
“Haa Kelly! Dat kun je wel zeggen! Het gaat goed, bezig met veel verschillende bands en projecten, vaak te weinig uren in een dag. Maar dat is goed, hoe meer hoe beter.”

We kunnen stellen dat je een echte (rockers)duizendpoot bent, waar ben je momenteel allemaal mee bezig? En wat zijn de laatste ontwikkelingen?
“In 2016 ben ik in een te gekke productie terecht gekomen namelijk: This is Jackson! Een ode aan Michael Jackson. Waarom productie? Het is meer dan een bandje. We hebben dans, beeld en muziek. Kortom een te gekke show voor iedereen.”
Verder ben ik ook nog steeds actief als lead zanger in Ultimate GNR tribute.( daarover zometeen meer)
Maas & Meesters en friends: samen met Doro gitarist Bas Maas spelen we “classic” rockcovers, maar dan in een akoestisch jasje. Bezetting qua drums en bas varieert i.v.m. drukke agenda’s.

Momenteel ben ik nog in de studio om mijn nieuwe EP op te nemen. Dit keer onder mijn naam i.p.v. Scarescone, hierover later meer. Sinds april vorig jaar ben ik demonstrateur bij Roland/Boss en reis ik door Nederland en België om demo’s te geven. Vanaf maart zal ik me ook voegen in de band van Ann May, in december gevraagd, muziek gehoord… te gek!”

Een nieuwe EP zit eraan te komen, kan je ons vertellen waar je de inspiratie vandaan haalt om je nieuwe muziek op te nemen?
“Dat varieert enorm! Good & Bad times, alles kan leiden tot inspiratie: een boek, film, een persoon, gedachten. Als ik echt inspiratie heb schrijf ik een nummer in een uur. Op het moment dat ik mijn hoofd moet breken stop ik. Soms ga ik er een tijd later weer mee verder, soms gooi ik het weg.”

Je gaf in een eerdere aankondiging aan dat je jouw nieuwe EP onder een andere noemer zal uitbrengen. Wat is de reden hiervoor en wat is er gebeurd met Scarscone?
“Klopt, mijn vorige eigen werk heb ik onder de naam Scarescone uitgebracht. In eerste instantie is Scarescone ontstaan op de muziekopleiding die ik gevolgd heb. De eerste twee jaar hadden we een vaste club en ik vond het ook wel tof dat iedereen uiteindelijk wel wat inbreng had op de nummers die ik schreef en die hebben we grotendeels live als band ingespeeld. Wegens drukte, van in principe iedereen in die band, is die bezetting uit elkaar gevallen.”

“De komende EP is echt een soloplaat. De arrangementen zijn door mij gemaakt, inclusief tekst. Verder heb ik alle gitaren ingespeeld en alles ingezongen. Verder ben ik erg blij dat ik wederom Dennis Leeflang op drie nummers heb staan. En uiteraard voor mijzelf(wellicht ook voor anderen) waanzinnig dat Ron “Bumblefoot” Thal een gitaarsolo heeft ingespeeld op één van de nummers. En een ongelooflijk grote buiging naar Dennis Geraads ( dennis geraads studio) die ook een paar tracks op drums heeft ingespeeld, en het hele opnameproces, productie en mixen voor zijn rekening neemt.”

En als we zeggen ‘Marc Meesters’ dan zijn we er allemaal mee eens dat je een geheel eigen sound hebt. Hoe zou jij je stijl beschrijven in drie (steek)woorden en waarom vindt je dat?
“Dank je, dat is altijd fijn om te horen. Moeilijke vraag… ik denk dat een eigen sound, of dat nou op gitaar is, de stem, de stijl van schrijven, een kwestie is van bij jezelf blijven. Uiteraard geven idolen en bands die je te gek vindt altijd vorm aan hoe jij gaat klinken. Daarom vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk muziek te verkennen, van klassiek of jazz tot trashmetal. Vergelijk muziek met de aarde, elk continent is een stijl,elk land een vertakking van die stijl, je bent vrij om te reizen waar je maar wilt.”

“Verder denk ik dat ik niet teveel over mijn muziek nadenk. Ik schrijf gewoon wat ik zelf mooi vind. Als ik het mooi vind dan is het goed, dan zullen vast meer mensen het tof vinden.”

Oké, maar nu even terug naar de rocking tribute band. Marc, we kunnen je amper van de echte Axl Rose onderscheiden! De looks, de feels, én de stem! Deel je geheim! Zullen we je stiekem op 12 juli ook zien bij Guns N’ Roses?
“Nee helaas, ik heb geen kaartje. Mijn geheim? Nou, qua stem, mijn natuurlijke manier van zingen en stemgeluid matchen toevallig op veel vlakken. Axl heeft uiteraard wel een aparte manier van uitspraak, dat moet ik natuurlijk wel na doen. En het is fysiek wel redelijk zwaar, een uurtje sportschool is er niks bij!”

We zijn natuurlijk ook allemaal heel erg benieuwd: wat is je volgende project? Wat heeft Marc Meesters nog meer in petto voor ons?
“Nou het eerst volgende is Ann May. Verder kan er van alles gebeuren. Er zijn wel wat dingen, maar daarover kan ik nu nog niks zeggen.”

Welke laatste data (tips om jou te spotten!)zou je nog aan onze ambassadeurs mee willen geven?
“Haha, voor deze vraag was ik al bang. Kelly ik vind je hartstikke aardig, maar ik ga niet mijn agenda overtypen nu, gitaristen zijn immers lui! Plus deze tijd van het jaar is bookingmania, dus veel opties en lang niet alles bevestigd. Wat ik kan adviseren is: check alle websites of hou mijn persoonlijke facebookpagina in de gaten!”

Zoveel potentie én vooral zoveel motivatie leidt enkel en alleen tot een succesvolle muziekcarrière! Thanks man.
“Thanks.. erg tof! Bedankt voor het interview, see you on the road. Cheers!”

Marc, wij namens Livereviewer.com, wensen jou heel veel succes de komende periode (en alle jaren daarna natuurlijk!). And guess what, we volgen je, en dat zullen we altijd blijven doen! Rock n’ Roll \m/!

Greets!

Interview door Kelly Papa