Interview met Nikos Marinos (God in a Cone)

Interview met Nikos Marinos (God in a Cone)

Hallo Nikos Marinos, bedankt voor de mogelijkheid om je te interviewen. Allereerst, stel God in a Cone aan de lezers voor. Voor de Nederlandse rock- en metalfans ben je vrij onbekend.
 “God in a Cone is een eenmansproject met elementen uit verschillende muziekgenres. Met de hulp van mijn producer Dimitris Delis, die gitaar speelt, mixt en mastered.”

Je begon God in a Cone in 2016 en minder dan een jaar later bracht je je eerste album uit. Nu, twee jaar later, heb je je zesde album ‘Earth My Prison’ uitgebracht. Je bent een bezige bij! Hoe kun je zo snel muziek maken? Heb je zoveel inspiratie?
“Bedankt voor je vriendelijke woorden! Ik hou van muziek componeren en aangezien mijn producer Dimitris in staat is om mijn muziekideeën te vertalen in een samenhangende audio-uitvoer, zal er veel inspiratie en dus veel muziek zijn.”

Je nam op in Studio 222 met Dimitris Delis als producer. Hij deed ook het mixen, masteren en de gitaarpartijen. Hoe waren de opnames en hoe was de samenwerking met Dimitris?
“Dimitris is een geweldige vriend en een geweldige producer! Zijn kennis over de audiotechnologie is opmerkelijk en daarom is het altijd een plezier om met hem samen te werken!”

Voor live optredens wordt Achilleas Diamanteas gerekruteerd als gitarist. Zal hij optreden bij toekomstige releases of zal hij alleen deel uitmaken van de live-ervaring?
“Achilleas is een geweldige kerel! Met een geweldige muzikale smaak! Ik hoop dat we in de toekomst zullen samenwerken op een aantal nieuwe tracks of voor een potentieel nieuw muziekproject!”

Over live-ervaringen gesproken, je hebt voor Igorr geopend in de Fuzzclub in Athene. Ik kan me voorstellen dat dat een geweldig gevoel was! Vertel ons meer.
“Het was een geweldige nacht ! Een geweldige ervaring en de feedback was goed! Igorr speelde ontzettend goed!”

Kun je ons meer vertellen over het concept van het album?
“Het beschrijft elementen van psychologie, sociologie en milieuwetenschappen. Verder moeten we een harmonieus evenwicht vinden met de natuur, onze aarde! We moeten ecologisch bewustzijn hebben!”

De tekst van “Necrology” is geschreven door Thodoris Fountoukos. Kun je ons meer vertellen over die teksten en je samenwerking met Thodoris?
“Thodoris is afgestudeerd in filosofie, de teksten zijn gericht op het best mogelijke begrip van menselijk gedrag en het leven in het algemeen. Daarnaast moeten mensen zelfbewustzijn verwerven door te kijken naar het ‘grote plaatje’ bij het omgaan met uitdagingen.”
 
Het artwork is gemaakt door Nikos Blempoutzakis van BleArtwork. Is het een perfecte manier om het concept van het album te visualiseren?
“Het artwork is gedaan door zowel Nikos Blempoutzakis en Daniel Goudelis (Superpuma-gitarist) Beide mannen zijn geweldig en ze zijn hardcore muziekfans, zodat ze weten hoe ze hun gevoelens kunnen uiten op hun projecten! Altijd een plezier om met hen samen te werken!”

Het album zit vol met rock en metal in verschillende stijlen. Je mixt typische ‘stadionrock’ met industrial en ook grunge-invloeden zijn hoorbaar op het album. Ik zag foto’s van je met Death-shirts en andere deathmetal-bandmerchandise. Wat zijn je invloeden voor God in a Cone? En wat zijn je favoriete bands in het algemeen?
“Bedankt voor je lieve woorden! ik hou van het mixen van verschillende muziekstijlen. Muziek in het algemeen is mijn grote invloed! Ik ben een grote fan van Industrial, Grunge, Metal en nog veel meer … ik ben een fan van veel bands!”

De Griekse metalscene is niet zo groot. Nou misschien is het dat wel maar voor mij (en ik denk voor de Nederlanders in het algemeen) is het een beetje onbekend. Ik kan Rotting Christ, Suicidal Angels en Necromantia noemen (en nu kan ik God in a Cone toevoegen), maar dat is alles. Kun je ons meer vertellen over de Griekse metalscene en kan je bands noemen die we moeten ontdekken?
“De Griekse metalscene groeit elke dag met veel coole bands! Enkele interessante bands die je eens moet beluisteren zijn: Superpuma, Raw In Sect en Last Drive.”

En nu, iets heel anders. Hoe is het tegenwoordig in Griekenland? Ik bedoel, je had zoveel ellende met de crisis. Wordt het leven in Griekenland nu beter of is het nog erger dan in het begin van de crisis?
“Griekenland probeert nog steeds een manier te vinden om de crisis te overwinnen en te herstellen, maar het is geen gemakkelijke taak! Mijn hoop is om een ​​manier te vinden om snel uit de crisis te komen, omdat de psychologische factor een zeer belangrijk element is voor een bloeiende economie! We moeten elkaar helpen, het maakt de wereld een betere plek!”

Nou, laten we weer teruggaan naar muziek. Naast God in a Cone ben je ook actief in Madleaf en Slitherum. Ik heb zojuist in het begin van het interview gezegd dat je een bezige bij bent en deze samenwerking bevestigt het. Kun je ons meer vertellen over die bands en jouw rol daarin?
“Beide bands zijn momenteel op non-actief gezet. Ik werk graag samen met bands en artiesten en ik hoop dat er meer projecten in de toekomst zullen komen. Daar zal ik jullie binnenkort over informeren via mijn Facebookpagina!”

En nu zijn we al aan het einde van het interview. Ik dank je voor je tijd en natuurlijk, is het nu tijd voor die beroemde laatste woorden ……
“Heel erg bedankt voor het interview! Bedankt allemaal voor de steun!”

Tekst en interview: Frank Joustra

Related posts

Interview met Arjen Anthony Lucassen (Ayreon)

LiveReviewer

An interview with Christopher Amott

livereviewer

Interview met Bob Bagchus van Soulburn

livereviewer
UA-17622028-3