INTERVIEW MET RAMON PLOEG VAN BLEEDING GODS

Ramon Ploeg onder meer bekend van zijn bas werk bij Houwister heeft een nieuwe band” Bleeding Gods” opgericht. Hoog tijd om hem hier een paar vragen over te stellen!

Bleeding Gods is de naam van jouw nieuwe band. Wat kunnen we van deze band gaan verwachten?
Van Bleeding Gods kun je in ieder geval heavy gaan verwachten.. We proberen wat dingen af te wisselen van elkaar zodat het niet in één hokje te plaatsen is.

Zowel thrash als death komt voorbij. Maar bijvoorbeeld ook heavy en klassieke stukken. Dat alles afgewisseld door verschillende tempo’s als langzaam, midtempo, snel en blasts. Alle leden hebben een death metalachtergrond, dus het is voor ons ook weer een nieuwe uitdaging om eens andere muziek te maken. Uiteraard heeft ieder z’n eigen achtergrond en inbreng.

Kun je Bleeding Gods in het kort aan ons voorstellen?
Naast mijzelf op gitaar bestaat Bleeding Gods verder uit:

 

– Marco de Groot op drums (o.a. van Altar, Houwitser en Thanatos)

– Bart van Wallenberg op bas (o.a. van Sinister en Librium)

– Arnold Oudemiddendorp op zang (o.a. Altar, Devious en Victimizer)

– Erwin Harreman op gitaar (o.a. van Supreme Pain)

Na een paar jaar bas te hebben gespeeld bij Houwitser kom je nu weer terug op gitaar bij Bleeding Gods. Vanwaar deze keuze ?
Nou, eigenlijk ben ik (slag)gitarist, en in 2007 ben ik bij Houwitser gekomen. Maar bij de heroprichting was er eigenlijk alleen nog een bassist en drummer nodig. Marco, die ik al jaren kende, had ik toen binnengehaald en ik ben zelf gaan bassen. In mijn Houwitser- periode van 2007-2012 stonden mijn gitaren thuis een beetje stof te happen. Na mijn vertrek heb ik mijn gitaren weer eens afgestoft en ben ik wat gaan riffen. Uit die riffs is het idee van Bleeding Gods ontstaan.

Er liggen al een paar nummers klaar om opgenomen te worden. Wanneer verwacht je ongeveer dat de mensen van Bleeding Gods kunnen gaan genieten?
Iedereen is nu thuis de puntjes op de i aan het zetten van de nummers en teksten aan het schrijven en dergelijke.  Hopelijk kunnen we begin 2013 de demo voor de geïnteresseerde  labels gaan opnemen.  Misschien wordt de demo ook uitgebracht als mini / EP, maar dat weten we nog niet.

Bedankt voor de informatie over Bleeding Gods, heb jij nog iets toe te voegen?
Graag gedaan. Hopelijk verloopt alles lekker vlot en kunnen we z.s.m. het debuutalbum op gaan nemen en de podia en festivals gaan aandoen.

See you there!

www.facebook.com/BleedingGods

 

Interviewer Ronald van de Baan

 

 

 

Related posts

Interview met Jack en Marcela van MaYaN

LiveReviewer

Interview with Nige and Sy from Onslaught

livereviewer

Interview with Bobby Blitz from Overkill

livereviewer
UA-17622028-3