Review: Iskald – Innhøstinga – Indie Recordings – Release: Out now

Review: Iskald – Innhøstinga – Indie Recordings – Release: Out now.

Iskald is een Noorse black metal band die voor het eerst van zich liet horen middels een, in 2005, niet officieel uitgekomen demo. “Innhøstinga” is inmiddels hun vijfde full-length.

Iskald is:
Simon Larsen: Gitaar, bas en zang
Aage Krekling: Drums
Ben Hansen: Gitaar (live)
Isak Larsen: Basgitaar (live)

Innhøstinga
Dit is hun tweede album met een Noorse titel, het vorige album heette “Nedom Og Nord”. Innhøstinga betekent oogst. Zal het ze lukken om hiermee lof te oogsten? Hier kan ik volmondig JA op antwoorden.

Ik had nog niet eerder iets van Iskald gehoord en dit is dus mijn kennismaking. Het is enerzijds doorsnee black metal met schelle gitaren, krijsstem, enzovoort. Echter betreft het hier een stel kundige artiesten die hun black metal niet doorsnee spelen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Offer Av Livet’, dat allerlei tegendraadse ritmes kent. Sowieso heeft dit nummer meer een doom vibe dan een black vibe. ’De Siste Vintre’ kent dan weer veel blastbeats, maar staat ook bol van de tegendraadse ritmes. Nee, dit album is geen katje dat je met je blote handen oppakt.

Het kost ook meerdere luisterbeurten om het album tot je te laten inwerken. Met iedere luisterbeurt ontdek je weer iets nieuws. Wat dat betreft lijkt het erg op de albums van Emperor. Maar qua ritmes is Enslaved volgens mij ook een grote inspiratiebron geweest.

Conclusie:
Dit is een enorm goed album van een getalenteerde band. De band bestaat maar uit twee man, die live vergezeld worden door nog eens twee man. Dit is zeer zeker een luistertip en als je van atmosferische black metal houdt is dit zelfs verplichte kost.

Score: 4.0 uit 5

Tracklist:
1. The Atrocious Horror
2. No Amen
3. Offer av Livet
4. Even Dawn drew Twilight
5. Resting, Not in Peace
6. De Siste Vintre
7. From Traitor to Beast
8. Lysene som Forsvant
7. Innhøstinga

Links:
Iskald Facebook
Indie Recordings Official
Indie Recordings Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

ANIHILATED – ANTI SOCIAL ENGINEERING –7th VILE RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Review: Paganizer – The Tower of the Morbid – Transcending Obscurity Records – Release: 01-11-2019

LiveReviewer

Review: Lost Society – Braindead – Nuclear Blast – Release: 12-02-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3