ISSA – CROSSFIRE – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

Issa – Crossfire – Frontiers Records – Release: Out Now.

Deze Noorse blonde kwam vijf jaar geleden in de kijker met haar debuutalbum “Signs of Angels”. Een jaartje later kwam ze op de proppen met de opvolger “The Storm”. In 2012 bracht ze een album op de melodieuze wereld dat opgebouwd was uit persoonlijke AOR nummers van haarzelf. Nu, na een stilte van drie jaar, staat Issa Overseen opnieuw in de spotlight met een set nieuwe nummers.

ISSA  is:
Issa – vocals and backing vocals
James Martin – keyboards
Tom Martin – bass and guitars
Michael Cruise – drums

Featuring:
Steve Overland  – duet on ‘Raintown’
 

CROSSFIRE
issa
Het titelnummer verscheen in video-format als voorbode van het album. Het speelse geluid van de toetsen zorgt voor een echt opwekkend en opfleurend geluid! Dat doet me verlangen naar meer.

“New Horizon” laat meer popinvloeden horen en bevat tegelijkertijd ook meerdere flitsende gitaarsolo’s. De ballade “Raintown” is een duet met de favoriete zanger van Issa zelf: Steve Overland. Het gitaargeluid doet me sporadisch denken aan Journey.

Op het meer radiovriendelijke “Long Time Coming” laat Issa de kracht in haar stem  horen. In de krachtigere passages zijn er referenties te horen naar Robin Beck.

Na de powerballade “Fight Fire With Rain” springt de donderende baslijn van “Heartbeat” duidelijk naar de eerste rij! Het krachtige refrein contrasteert mooi met de warme vocalen in de strofes.
De gitaarsolo’s zijn keer op keer een moment om naar uit te kijken. Maar deze jongen is vooral in de wolken met de vele lagen toetsen! Spits de oren maar eens goed tijdens “Electric Lights” en je zal ongetwijfeld die achtergrondgeluidjes (toetsen) opmerken, samen met de toetsensolo! Ja, details maken het soms extra leuk!
“Ghost” lijkt zo uit de jaren ‘80 te zijn gestapt met zijn poppy licks en typische Scandinavische AOR riffs, die gesteund worden door de toetsen. Het bereik van Issa’s stem lijkt ook uitgebreid te zijn.
Na het vlotte “Red Lights” en “We Rise” (met pompende beat) sluit het iets hardere “Only You” dit sterk keyboardgeoriënteerde album af.

Conclusie:
Dit album bevalt me meer dan haar vorige “I Can’t Stop” uit 2012! Het klinkt meer als een geheel en de grote inbreng van de toetsen kan ik meer dan smaken! Het stembereik van Issa lijkt ook groter en ze klinkt krachtiger. De vele solo’s en riffs zorgen er voor dat dit album nog geregeld rondjes zal draaien!

Trouwens, ikzelf en Issa verjaren op dezelfde dag, maar er zitten een groot aantal leeftijdsjaren tussen!

Track list:

 1. Crossfire
 2. New Horizon
 3. Raintown
 4. Long Time Coming
 5. Fight Fire With Rain
 6. Heartbeat
 7. Electric Lights
 8. Ghost Inside My Heart
 9. Red Lights
 10. We Rise
 11. Only You

Score: 3,90 out of 5

Links:
www.frontiers.it
www.facebook.com/issasite

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: The Dead Daisies – Locked and Loaded – Spitfire Music – Release: Out now

LiveReviewer

Antimatter – The Judas Table – Prophecy Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Soilwork – Verkligheten – Nuclear Blast – Release: 11-01-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3