Kanaalpop 2012 @ Zuidhorn

Alweer voor het 5e jaar achter elkaar werd in Zuidhorn het gratis toegankelijke festival “Kanaalpop” georganiseerd. En omdat het eerste lustrum is volbracht, duurde het evenement dit keer 3 dagen. Met elke dag zijn eigen thema. De avondprogrammering van de derde dag was voor livereviewer.com het meest aantrekkelijke en daarom werd in het begin van de avond naar Zuidhorn gereisd.

Na een vriendelijke ontvangst werd even het terrein verkend. De noordelijke coverband Switch was nog bezig aan de laatste nummers van hun set. Het programma was wat uitgelopen. Nieuw dit jaar was een singer/songwriter podium. Tijdens de ombouwpauzes op het hoofdpodium werd op deze manier het gat opgevuld. Een goed initiatief waarmee dit festival een nog breder aanbod aan muziekstijlen heeft.

MakeBelieve is een Nederlandse band en maken pittige popliedjes afgewisseld met breder gearrangeerde rustigere nummers. Ze stonden de afgelopen jaren op Lowlands, Eurosonic en Noorderslag. Ook werd opgetreden in Duitsland. De band brengt een gedegen set met de nodige afwisseling qua nummers. Er wordt uitstekend gemusiceerd en de heren hebben er duidelijk zin in. Ze hebben al een grote schare fans opgebouwd en veel vrouwelijke varianten daarvan stonden na afloop van het optreden te wachten op het uitdelen van handtekeningen.

Hierna was het tijd voor wat geweld uit België. Wallace Vanborn presenteert stonerrock in optima forma. De volumeknop gaat wat omhoog en het trio dendert over Zuidhorn heen. Het trio bracht in 2010 hun eerste CD in diverse landen uit. En sindsdien gaat het hen voor de wind. In april 2012 wordt het 2e album (“Lions, Liars, Guns & God”) uitgebracht.  Een 40tal minuten presenteren de heren hun materiaal waarbij de geluidseffecten en het volume steeds verder toenemen. Aan het eind van de set is een drumpedaal kapot en wordt met een hoop feedback afscheid genomen van het publiek.

Blijkbaar is de andere Belgische band die hierna op het programma stond, de weg kwijt geraakt want er kwam geen Great Mountain Fire. Voordeel was wel dat het programma ineens weer op tijd was. Dus werd het tijd voor Nemesea.

De Nederlandse female fronted rock band, opgericht in 2002, heeft de combinatie van rock en elektronische muziek op hun derde album weten te perfectioneren. “The Quiet Resistance” is een album wat je vaak moet luisteren maar is duidelijk het beste wat de band tot nu toe heeft gefabriceerd.  Heavy riffs, symfonische rock, pop, elektronische elementen, ze zijn allemaal aanwezig.

Nemesea heeft met zangeres Manda natuurlijk een goede blikvanger van de band maar het gaat om het geheel. Ze zetten een overtuigende set neer met een mix van nieuwe en oude nummers. Het optreden duurt eigenlijk te kort. Dat betekent dus nog maar eens gaan zien want dit is anders. Ik kan hun muziek niet categoriseren. Het is verfrissend, het is………tja, het smaakt naar meer!!

Het publiek krijgt nog een uitsmijter voorgeschoteld in de vorm van partyband Tof! Een mix van bekende songs krijgt het publiek op de been voor een laatste uurtje genieten van een erg gezellig en goed georganiseerd festival.

Tekst: Rob Meijer
Foto’s: Rob Meijer

 

 

Related posts

Live report: Dead Head CD release party – Hedon Zwolle, 08-09-2017

livereviewer

Live report: Thurisaz / Discordia / Hologram Earth / Dystopia – Poppodium Duycker Hoofddorp, 27-10-2018.

LiveReviewer

Live report: Pestilence / Rebaelliun / Seita – Patronaat, 26-01-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3