Katalepsy – Autopsychosis – Unique Leader Records – out now

Katalepsy – Autopsychosis  – Unique Leader Records  – out now

Katalepsy is ontstaan begin 2004 in Moskou. In 2007 bracht de band middels Musick Brings Injuries hun debuut uit. Deze werd vervolgd met een split album “Triumph Of Evolution“,  die ze samen met Fleshrot en Blunt Force Trauma uitbrachten, en een EP “Your Fear Is Our Inhabitancy“. En nu is er dan hun full length opvolger “Autopsychosis”.

Katelepsy is:

Anatoly – Bass
Igor  – Vocals
Dmitry – Guitars
Anton – Guitars
Evgeny – Drums

Autopsychosis
Ja mensen, in Rusland weet men tegenwoordig ook hoe je death-metal moet maken. En hoe! De heren van Katalepsy  leggen hier een zwáár bommentapijt neer. Meteen vanaf de opener “Lurking In The Depth“ wordt het duidelijk dat het deze heren menens is. Het eerste wat opvalt is de productie, die is smerig zwaar, maar ondanks dat blijven de instrumenten goed van elkaar te onderscheiden. En dat is nodig bij Katalepsy! De band schiet van tempowisseling in tempowisseling, maar het blijft allemaal goed te volgen en houdt het spannend en afwisselend voor de luisteraar. Luister eens naar “Bodybags For The Gods“, waar na de fury van de eerste minuut een breakdown wordt gevolgd door nog een breakdown om vervolgens weer furieus verder te knallen. Autopsycosis is sowieso geen ‘refrein-complet-refrein’ CD. De heren weten perfect technisch spel met logge bruutheid en grove lompheid te combineren. En ook de grunt kent afwisseling, van log tot ultra diep goregrind gerochel. Daardoor is deze 40 minuten durende orkaan goed vol te houden. Ook de afwisseling van songs onderling zijn goed. Na het overwegend snelle begin van de CD wordt na een aantal nummers iets gas terug genomen, om vervolgens weer op ramsnelheid door te gaan zoals met gore conspiracy.   Als dit de nieuwe standaard is voor Russische deathmetal, dan stem ik voor!

Conclusie:
Als je van death metal, death core of zelfs grind houdt, is dit album een must om eens te luisteren. Snelheid, lompheid en techniek in optima forma.

Cijfer  : 4 uit 5

Tracklist:

 1. Lurking in the Depth
 2. Evidence of Near Death (E.N.D.)
 3. Body Bags for the Gods
 4. Cold Flesh Citadel
 5. The Pulse of Somnambulist
 6. Unearthly Urge to Supremacy
 7. Gore Conspiracy
 8. Amongst Phantom Worlds
 9. Needles of Hypocrisy (Interlude)
 10. Knifed Humility
 11. Taedium Vitae

Info:

http://www.myspace.com/katalepsymoscow
http://www.vk.com/katalepsymoscow

Text: Martijn Rouwenhorst

 

Related posts

Vijftiende editie Occultfest op 2 en 3 september

LiveReviewer

Interview with Ron thal aka Bumblefoot ( Guns n Roses )

livereviewer

Review:MAGNUS KARLSSON’S FREE FALL – MAGNUS KARLSSON’S FREE FALL – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3