Knock Out Kaine -House Of Sins -DOTT Music Out – Now

Het winnen van KERRANG! ‘S Best Unsigned Live Act 2007/2008 was een bevestiging dat de live-prestaties van deze band zeer overtuigend zijn te noemen. Ze hebben het grootste deel van 2010/2011 besteed aan touren, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van Europa. Het debuut album “House of Sins” werd opgenomen in de Chapel studio’s. 2012 staat in het teken van het veroveren van de rest van de wereld. Deze band vertegenwoordigt de essentie van de Rock N Roll . Sleazy Rock op z’n best!

                                                    
Knock Out Kaine

Dean Foxx – Zang

Jimmy Bohemian –Gitaar

Lee Byrne –Bass

Danny Krash – Drums

House Of Sins:

Na een opening a-la-maskerade du circus begint het eerste nummer “House of Sins”. Het valt meteen op dat de heren weten hoe ze een pakkend nummer moeten schrijven. Met veel gitaargeweld, het snerende krachtige stemgeluid van Foxx en de stuiterende drums van Krash wordt er een lijn uitgezet. Er zitten een aantal zeer pakkende gitaarrifjes in die naar het refrein toewerken. “Backstreet Romeo” is een semi akoestisch nummer, waar naast een akoestische solo, ook met een elektrische gitaar wordt gesoleerd. Het is dus duidelijk dat Knock Out Kaine veelzijdig is, en niet alleen voor rock n roll kiezen. “Little Crystal” heeft in het refrein een prachtige vocale uithaal waardoor je het nummer keer op keer wil opzetten. Terwijl “Coming Home” daarnaast dan weer een prachtige ballade is, waar het stemgeluid van Foxx in zijn puurheid naar voren komt. Het is stiekem bijna jammer dat er dan weer een drumstel en een elektrische gitaar aan te pas komt. “Somebody Save Me” lijkt qua gitaarrifje erg op “I Believe In a Thing Called Love” van The Darkness. Al heeft Knock Out Kaine daar wel een eigen draai aan gegeven. `Movin´On` heeft een aparte opbouw en wijkt af van de rest van de nummers. Met een rustig zangkoortje wordt het album afgesloten.

Conclusie

Ondanks een zeer sterke productie en voldoende muzikale kwaliteiten voor een goede plaat, kan dit werk niet echt origineel genoemd te worden. Bijna elk nummer kenmerkt zich met die typische 80’s glamrock sleazy sound. Toch wordt er gekozen voor afwisseling in up tempo en semi akoestische ballades, wat het geheel pakkend maakt. De band springt er uit qua catchy refreinen en gitaar. De meeste nummers blijven vrijwel direct in het gehoor hangen. Het stemgeluid van Foxx is daarnaast erg goed, en kent veel verschillende lagen, wat het aantrekkelijk maakt. Voor de liefhebber van met name Sleazy (glam) rock is dit een aangename aanvulling op de collectie, die zo her en der ook nog wel weet te verrassen.

Beoordeling op schaal 1 tot 5: 3,5

Tracklist

 1. The Welcome
 2. House Of Sins
 3. Liquor Up
 4. Little Crystal
 5. Set The Night On Fire
 6. Backstreet Romeo
 7. Skinstar
 8. Coming Home
 9. Going Down (she goes)
 10. Time
 11. Somebody Save Me
 12. Movin’ On
 13. Coming Home (Radio Edit)

Links

www.knockoutkaine.com

http://www.facebook.com/pages/Knock-Out-Kaine/70110337076

Geschreven door Taggi Eenstroom

Related posts

Snorloze John Coffey (NL) brengt akoestische EP ‘Unstached’ uit op 29 november

livereviewer

Pitfest organiseert gratis pre-party op Hemelvaartsdag

LiveReviewer

Review: TWILIGHT OF THE GODS – FIRE ON THE MOUNTAIN – SEASONS OF MIST – RELEASE DATE September 27th, 2013

livereviewer
UA-17622028-3