LAVATORY – MORBID TERROR Pulverised Records, 6 Oktober 2014

LAVATORY  – MORBID TERROR

Pulverised Records, 6 Oktober 2014

Lavatory uit Maleisië bestaat sinds 2010 en hebben vrij recent de 5 track EP “Transgression” uitgebracht. Hierop werd hun voorliefde voor smerige Death Metal in de stijl van (oude) Entombed Grave, Dismember en Obituary al duidelijk. Plannen voor een full CD lagen al in de planning en met “Morbid Terror” vinden ze zelf dat ze er in geslaagd zijn om een “retch-crushing Death Metal” plaat van de bovenste plank uit te brengen.

Lavatory is:

Muntah Darah – Vocals
Djinn – Guitars
Jahanam – Guitars
Musibath – Bass
Pelesit – Drums

MORBID TERROR
lavatory-morbid-terrorUgly rotting Death Metal is alive and well in the form of Malaysian monstrosity LAVATORY! The group’s cryptic debut album entitled “Morbid Terror” is a cyclone of chainsawfuck riffs held in true fashion to the ancient Swedish necropolis-obsessed Death Metal soaked in a fanfare of corpses, gore and death.  Zo, dan is dat duidelijk. Overtuigd van eigen kunnen zijn deze heren zeker en eigenlijk hebben ze nog gelijk ook. “Morbid Terror” is een heerlijke, smerige Death Metal plaat geworden. Zoals ze zelf al aangeven, zoeken de heren het qua geluid in de Zweeds aandoende Death Metal. Ook Obituary vind ik van invloed op het geluid van Lavatory. Dit is vooral te horen op het nummer “Death Is Imminent” Zanger Muntah Darah klinkt ook als John Tardy, met een Martin van Drunen Twist. Het enige kleine puntje van kritiek is dat de zang wat op de voorgrond staat  in de mix, waardoor de zagende gitaren wat naar de achtergrond verdwijnen als er gezongen wordt. Maar hey, dit is een top debuutje! De hoes van deze CD ziet er ook erg mooi uit en is gemaakt door de Zweedse kunstenaar Daniel ‘Devilish’ Johnsson, die eerder vakwerk afleverde voor onder andere Entrails, Sorcery en Torture Division.

Conclusie:
Dat Lavatory vanuit Maleisië een hele fijne “Old School” Death Metal plaat uitbrengt zegt dat de scene nog springlevend is en kan Lavatory zich kan meten aan de “nieuwe” grote namen als Etrails en Torture Divsion. You will be crushed and flushed by LAVATORY!!!

 Score 4 out 5

Tracklist:

  1. Absorption (Intro)
  2. Descent Into Madness
  3. Death Is Imminent
  4. Thousand Roads To Hell
  5. Morbid Terror
  6. Restless Souls
  7. Miserable Life
  8. Mask Of Malevolence
  9. Summoning In Dun Laoghaire
  10. To The End Of The World

Links:

www.facebook.com/lavatorydeath
www.pulverised.net

Door: Rot’nRoy

Related posts

Baroeg en Rotown presenteren Baroness in Maassilo

LiveReviewer

Live report: Soen – Q-factory Amsterdam, 23-03-2019

livereviewer

Review:Primal Fear – Delivering the Black – Frontiers Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3