Lick – Mount Rock – out now

Lick – Mount Rock – out now

De jongens van LICK zijn hardrockfans! Na jarenlang elke zomeravond op het dak van het herenhuis van de gebroeders Groen naar LP’s van alle hardrockgrootheden te hebben geluisterd, werd het tijd om zelf een band te starten. Een echte band, zoals Guns N’ Roses, AC/DC of Aerosmith! Onder invloed van Rock ’n Roll creëerden zij een volle, authentieke sound die een tinteling doet opwekken die sinds de jaren ’80 niet meer is gevoeld.  Rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die nog het meest doet denken aan Steven Tyler in zijn jonge jaren.

Na hun eerste knaller EP in 2010 was het tijd voor meer. Veel meer! De songs bleken in de smaak te vallen. Lick is de hardrock band die je weer helemaal de 80’ vibe zal geven. Wij krijgen er geen genoeg van, en nu is Lick weer terug. Lick is weer aan het knallen met hun nieuwe hard rock plaat ‘Mount Rock’. Zo rauw is rock nog nooit geweest. Watch out for Lick! It’s time to rock n’ roll, baby!

 

Lick is:
 

Nolle Groen – Lead singer, Guitar

Richell Overink – Lead guitar

Stijn Hovens – Bass guitar

Max Augustijn – Rhythm Guitar

Beinte Groen – Drums

Mount Rock
Een harde plaat? Ja hoor, je zit hier heel goed zelfs. Lick weet de echte rock n’ roll vibe wel over te brengen aan de luisteraar. Alleen al het eerste nummer zet je al helemaal aan het swingen en headbangen. Laat staan als je de hele plaat hebt gehoord. Mount Rock, het nieuwe album van Lick, met als single ‘Mount Rock’, is een knaller, dat kan ik je wel verzekeren. Een nummer met een iets rustiger begin. Maar dit is niet voor lang, want het nummer bouwt vanzelf op tot een climax. Meteen is te horen dat de zanger het helemaal te pakken heeft. Zijn rauwe stem in combinatie met de hoge noten is een eitje voor deze man. Het geeft haast een kippenvel gevoel van hier tot aan .. Mount Rock! De hele song door hoor je de bas keihard en kei lekker door je lichaam heen dreunen. En als dat nog niet genoeg is maken de gitaren het helemaal af. De riffs zijn niet uit je kop te krijgen en de solo is ook een knaller. En dit is pas de single. Onder de indruk? Ja wel, ik wil meer horen.

En deze plaat wordt alleen maar rauwer en rauwer. Het geluid wordt een stuk heftiger, harder en ja, rock n’ roll. Bij ‘You’re The Enemy’ opent het nummer zich met een vrouwelijke lach, een zachtaardig tintje. Maar niet gevreesd, want gelijk daarna bouwt een aanhoudend ritme zich op die duidelijk de titel verklaart. Heftig, vijandig en ja weer gewoon lekker hard. Alle aspecten voor een classic rock song zitten zeker in dit nummer. Met vervolgens een stukje rust. Een moment waarop je je ogen zal moeten  sluiten om te genieten van de heerlijke heldere klanken van de ritmische bas en drum. Niet voor lang want het is slechts een ‘take a deep breath’  – momentje! Want alsof er nog niet genoeg kippenvel momentjes waren schreeuwt de gitaar boven alles uit. Rock n’ roll spat er van af.

Of het harder kan? Ja. Dit bewijst het nummer ‘Rock City’. Lekker ritmisch en kei hard. En als je een song wilt beluisteren die een en al hard is, Ja, dan zit je hier helemaal goed hoor. De stem van de zanger is ruig en past helemaal in het totale plaatje. But wait for it. Ik hoef het niet eens meer te verklappen, want ja, de gitaar.. éen woord voor, magisch magisch magisch! Ik krijg er in ieder geval geen genoeg van en ben raak steeds versteld door deze muzikanten. Voor meer rock n’ roll heb je nog genoeg nummers op deze plaat waar je van kunt genieten. En ja, het is echt een aanrader.

Maar met als laatste nog twee live songs toegevoegd, is het album zo goed als compleet. Zo staan ‘Bad As Luck’ en ‘Turn Off The Light’ te wachten om jou helemaal weg te blazen.

Conclusie
Lick heeft het weer voor elkaar. Met een het eerste EP’tje uit 2010 liet de band al duidelijk merken dat ze geboren rock n’ rollers zijn. Maar deze plaat bevestigd alles. Men hoeft alleen maar hun ogen te sluiten en het beeld van de jaren 80’ bands komt direct naar voren. Deze plaat bevestigd overigens ook het feit dat het een ‘harde plaat’ is. Want er is geen sprake van ballades. Dit kan een last maar ook een lust zijn. Ik klaag er niet over. Ik vind dat het een top hardrock album is. Dat we meer van jullie mogen horen! Good Lick with the upcoming tour guys!

Score: 4,5 out of 5

Tracklist:

1.     Mount Rock
2.     Gear Up
3.     You’re The Enemy
4.     Rock Dog
5.     She’s Bad
6.     White Lion
7.     Rock City
8.     Bad As Luck (Live)
9.     Turn Off The Light (Live)

Links: http://www.licktheband.com/HOME.html

Geschreven door Kelly Papa