LINDA & THE PUNCH – OBSESSION – ESCAPE MUSIC – 21 Maart 2014

LINDA & THE PUNCH – OBSESSION – ESCAPE MUSIC – RELEASE: 21 Maart  2014

Veel info rond deze Linda kon ik niet vinden op het wereldwijde web! Deze 21-jarige deerne heeft netjes haar examens afgelegd en stortte zich toen op haar echte passie: de muziek. Zelf omschrijft ze haar stijl als ‘Pink meets Pat Benatar’. Benieuwd wat ik hier zal horen.

Linda & The Punch is:

Linda – zang
Torsten Asemann – bas en zang
Tim Edler – toetsen en zang
Ralf Heyne – gitaar en zang
Oliver Ross – drum en percussie

OBSESSION
coverDe moderne rocker “What A Shame” maakt van mezelf een instant fan. Deze jonge meid rockt zodat de stukken eraf vliegen! Ik kan haar poppy rock met ballen wel smaken. De gitaren klinken geweldig (ik moet spontaan aan een Steve Stevens denken) en het refrein is lekker commercieel. “Cold Cold World” laat een ander geluid horen waar de toetsen mee in de pap te brokken hebben. Linda raakt de gevoelige snaar tijdens de ballade “Wake Up Dreaming Of You”. Ik hou echter meer van Linda’s rockgeluid en het aanzwellende “Nothing Of Anything” zet haar terug op het juiste spoor. Het eerder rustige radiorock nummer kent een venijnig klinkend refrein. Tijdens “Looking Out For Number One” zorgt het orgelgeluid op de achtergrond voor een leuk en onverwacht effect. Met songwriters die werken voor Taylor Dayne (pure pop) en Robbie Williams kan je dus wat popinvloeden verwachten. Maar als dit dan resulteert in een song zoals “Love Kills Me” is haar dat onmiddellijk vergeven. Alle nummers ademen aanstekelijke rock uit. Het album wordt afgesloten met een uiterst fraaie moderne bewerking van de wereldhit “Because The Night” van Patti Smith.

Conclusie:
Deze jonge meid heeft me aangenaam verrast met haar “Obsession”. Er staat geen enkele miskleun op dit album en de gebalde radiorock kan me meer dan bekoren. De productie van Michael Voss klinkt lekker stevig en glashelder. Dit album is een mooie aanwinst voor wie fan is van radiovriendelijke rock en zal ongetwijfeld een brede glimlach op het gelaat doen verschijnen. Het is als een frisse wind die door de hedendaagse rock wereld waait! Rock with a punch is eigenlijk een goede omschrijving!

Score: 4,25 out of 5

Tracklist:

 1. What A Shame
 2. Cold Cold World
 3. Welcome To London
 4. Wake Up Dreaming Of You
 5. Nothing Of Anything
 6. Bite
 7. Looking Out For Number One
 8. Kill The Lights
 9. Lost For Words
 10. Love Kills Me
 11. Because The Night
 12. Links:
 13.  www.Escape-Music.com

 tekst Rik Bauters

Related posts

SKULL FIST – CHASING THE DREAM- NOISEART RECORDS – RELEASE: 10th JANUARY 2014

livereviewer

Enslaved: Lyric video for Thurisaz Dreaming released

LiveReviewer

Airbourne komt met nieuwe plaat in Mei!

livereviewer
UA-17622028-3