Live- Report: Ensiferum – Amoral – Profane Omen @ Metropool Hengelo Edit!

Vandaag in Metropool is het tijd voor Fins metaalwerk.  Als headliner vanavond staat folk metal gezelschap Ensiferum.
Voordat zij aan de slag gaan staan eerst nog Profane Omen en Amoral op het podium.

Profane Omen komt het publiek hier trakteren op een potje technische death. Vooral de olijke drummer springt in het oog. Zijn aanstekelijke manier van drummen doet mensen snel al enthousiast reageren op de band. Hier en daar oogt en klinkt het een beetje rommelig. Maar de band houdt het publiek in Hengelo vandaag enthousiast.

Amoral, met Ari Koivunen. ( winnaar Idols 2007 in Finland) op zang, hebben het een stukje zwaarder. Veel publiek blijft niet staan bij dezen “hippe”metalband. Alles klinkt en oogt toch wel erg gemaakt en commercieel. Hier en daar zijn de melodielijnen best lekker, maar een echte ziel mis je toch nog wel in deze band. Iets meer spontaniteit had wel gemogen.

Ensiferum laat gelukkig niet lang op zich wachten en al snel word hun aanstekelijke folk uit de speakers geknald. Helaas staat het geluid bij deze band behoorlijk slecht afgesteld. Waardoor sommige nummers er meer als één brij overkomt. Het publiek kan het allemaal niks schelen en ze genieten zichtbaar van wat de stoere Finnen ons vandaag voorschotelen. Gezien de vroege start van de werkweek besluit ik iets eerder richting huis te gaan en laat de fans en Metropool al bangend achter op de noten van Ensiferum!

 

Related posts

White Skull – Under this flag – Dragonheart/Audiglobe – Release 18 mei

livereviewer

REPORT: DOG EAT DOG @ GIGANT APELDOORN

livereviewer

Live report: Madder Mortem / Soen – Patronaat Haarlem, 02-04-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3