Live Report: Ensiferum / Fleshgod Apocalypse / Heidra – Maassilo Rotterdam, 02-04-2016

Live Report: Ensiferum / Fleshgod Apocalypse / Heidra – Maassilo Rotterdam, 02-04-2016.

Baroeg Rotterdam heeft voor deze show voor een bijzondere locatie gekozen: de Maassilo, een 100 jaar oude voormalige graansilo aan het water, en een waar steampunk paradijs voor de liefhebbers!
Ik ben helaas te laat voor Heidra, op het laatste nummer na. Dat is jammer, want het klinkt echt heel goed.

IMGP3516Uit Italië komt de symphonic death metalband Fleshgod Apocalypse, en ze hebben er zin in. Dit is de eerste show van de Europese tour 2016 om het nieuwe album “King” te promoten.
Na een lange soundcheck verschijnen op het podium van de inmiddels volle zaal de vijf jongens en de sopraan Veronica in fantastische Victoriaanse kleding. Alles klopt aan het plaatje, zelfs de (oude) piano, waarop de hele tijd strak wordt gespeeld!
Er wordt wijn gedronken uit een mooi glas en zelfs een stukje uit ‘Dante’s Inferno’ gelezen. Maar vooral wordt er goed gespeeld! De band speelt oude nummers zoals ‘Pathfinder’ en ‘The Forsaking’, maar vooral nieuwe zoals ‘The Fool’ en ‘Cold as Perfection’ waarbij ze de hele tijd worden begeleid door de prachtige stem van de gemaskerde Veronica.

IMGP3716En dan de Finse Viking/Folk metalband Ensiferum dat vandaag begint aan de “One Man Army” tour 2016. Wat een verschil met de band ervoor! Waar Fleshgod Apocalypse vooral wil dat het er allemaal mooi uitziet, gaat Ensiferum vooral voor een gezellig uurtje!
Ondanks dat ze best veel pech hebben met Markus’s gitaar (tijdens een van de technische pauzes, wordt zelfs ‘gebattled’ tussen bassist Sami en de leuke nieuwe toetseniste Netta Skog), zet Ensiferum een lekker strakke show neer. Ze spelen vakkundig en met veel plezier onder andere ‘One Man Army’, ‘Two of Spades’, ‘Heathen Horde’, ‘Lai Lai Hei’ en ‘Guardians of Fate’ en alles wordt door het publiek uit volle borst meegezongen!.
Het was een lekker avondje metal in Rotterdam met fijne bands, mooie kleding en prima geluid.

Tekst: Dora Verde
Foto’s: Jeroen Gest

Related posts

LiveReport: Geldersch metal treffen 2013 @ Willemeen, Arnhem

livereviewer

Report: Rob Zombie live @Tivoli Vreedenburg

livereviewer

Live report: Loudness – Metropool Hengelo, 19-07-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3