Live report: Feuerengel – Metropool Hengelo, 22-04-2016

Live report: Feuerengel – Metropool Hengelo, 22-04-2016.

Vanavond staat Feuerengel in de uitverkochte grote zaal van Metropool te Hengelo. De band noemt zich DE Rammstein tributeband en naar mijn mening terecht. Naast Feuerengel bestaan er natuurlijk ook nog o.a. Stahlzeit en Herzeleid en allemaal proberen ze hun grote voorbeeld zo perfect mogelijk te imiteren.

FeuerengelIk heb Feuerengel al een paar keer eerder mogen bewonderen en elke keer worden ze beter, zo ook vanavond. Ondanks wat kleine opstart problemen (er hangt voor aanvang voor het podium wel een iets te sterke gaslucht) gaat de band voortvarend van start met ‘Wollt ihr das Bett in Flammen sehen’, waarbij de eerste vuurpluimen al de lucht in worden geschoten. Feuerengel kopieert het hele scala aan visuele effecten, die je bij een Rammsteinshow ziet nagenoeg perfect: van de roze jas bij ‘Ich Tu Dir Weh’ tot de brandende microfoonstandaards bij ‘Asche Zu Asche’ en van de vlammenwerper en ketel bij ‘Mein Teil’ tot de rubberboot die het publiek over gaat bij ‘Haifisch’. Alles wordt uit de kast getrokken. Vooraan staan bij het podium heeft het grote voordeel dat alles goed zichtbaar is, maar het is er wel flink warm door de vuurpluimen die met regelmaat de lucht ingeschoten worden. Aan het eind wordt er zoals de laatste tijd gebruikelijk is bij een concert van Feuerengel de tekst “Alle Deutschen sind Homos” gescandeerd, onder aanmoediging van zanger Boris, die er nog even bij vermeld dat dit in Duitsland niet voor hen gezongen wordt.

FeuerengelOndanks de twee uur durende set blijft het publiek maar vragen om een toegift. Maar laten we eerlijk zijn, twee uur is gewoon een lange set. De setlist bestaat voornamelijk uit materiaal van Rammstein’s eerste drie albums, aangevuld met nummers van het laatste album “Liebe Ist Für Alle Da”.

Mocht je Rammstein een te gekke band maar een kaartje voor hen te prijzig vinden dan is Feuerengel een goed alternatief ! Opvallend voor mij, en veel toeschouwers met mij, is de te volle zaal. De bewegingsruimte is minimaal en de bar is nagenoeg niet te bereiken zonder veel scheve gezichten onderweg. Naast dat feit hoor ik na de tijd alleen maar positieve verhalen en gaat menigeen Feuerengel zeker nog een keer bewonderen.

Tekst en foto’s: Marcel Klaster