Live report: Headbanging Enschede 2012

Vandaag is het zover, Headbanging Enschede in de Atak!
Het beloofd een smerig dagje te worden met bands als:
Necbreak Nation, Cote D A’ver, Caedere, Gamma Bomb, The Rotted,Necrophobic
en Kutschurft. Headliner van dit feestje is Napalm Death.

Maar eerst maar eens de weg naar de Atak zien te vinden…
Zo de jas hangt in de garderobe, de broekzak zit vol met munten.
Zo, nu is het tijd voor bier en bands!

Terwijl we staan te wachten op de eerste band ( Neckbreak Nation) worden we bijna omver gereden door iets te volle dames in iets te korte broekjes op rolschaatsen maar dat mag de pret niet drukken.

Het is tijd voor Headbanging Enschede!


Neckbreak Nation:
Muzikaal gebeuk, lompe breaks en vloeiende solo’s zijn de formule voor Neckbreak Nation.
Door de 2 gitaristen zijn ze zowel lomp als melodisch.
De zang is wel wat zwak naar mijn smaak,dit komt uiteraard door dat hij behoorlijk ziek is op moment van spelen. Toh knap zo prestatie neer te zetten ondanks alles. Leuke opener en opwarmer voor de andere herrie die nog komen zal!

Instrumentaal erg goed, goeie drummer strakke gitaren en groovy bas werk

Neckbreak Nation: 3/5
Cote D A’ver:
Verdomme wat beukt dit lekker. Iemand heeft het hek van de varkensstal openlaten staan!
Bree bree blast blast lomp beukwerk met 2 zangers voor optimale chaos. Mooie titels en vette teksten, dit is slam/gore grind zo als het hoort.

Halverwege de show word het wel steeds minder, jammer jammer. Enthousiasme is ver te zoeken bij de gitaristen, de zangers vertonen wel leuke trucjes maar die heb je naar 2 nummers ook wel gezien. Verder beukt dit lekker, en was het een mooie toevoeging op de line up

Cote D A’ver: 3/5


Caedere:
Lomp snel en beuken! Vieze smerige bassrifs gaan samen met diepe gitaren, en een smerig gebekte zanger! Brutal death metal met gore grind invloeden op de zang. In verband met het strakke tijdsschema werden de heren van Caedere halverwege een nummer het zwijgen opgelegd.
Maar ze speelden gewoon door! Dat is nog eens inzet!

Caedere 4/5!
Gamma Bomb
Waar komen al die kogelriemen, spijkerjacks, spandex broeken en sportschoenen toch vandaan ?!
Oh ik zie het al, het is tijd voor Gamma Bomb! Vrolijke dansbare trash riffs gepaard met typische heavymetal/trash metal zang! Deze heren zijn muzikaal erg sterk, en maken er een prachtige show van. Energiek is een woord dat zeker niet ontbreekt! Zelfs zonder de vaste zanger rockten ze gewoon lekker door. De zanger zit thuis met keelklachten en de bassist nam het tijdelijk van hem over, maar dat mocht de pret niet drukken

Gamma Bomb 4/5


The Rotted
Ex Gorerotted, helaas zijn ze iets van stijl verandert sinds de naam overdracht in 2008. Ze hebben de gore kant wat laten gaan, en hebben voor wat meer punk invloeden gekozen. Dat is te horen in het beukwerk en in het thema van de teksten, maar dat neemt niet weg dat The Rotted beukt!
Enthousiasme en trots spat er vanaf. Stilstaan was altijd al moeilijk bij deze band, en dat is nog steeds, door het snelle rag werk en de lompe diepe breaks wil je gewoon de pit in. Wel jammer dat ze in deze set geen nummers uit de tijd van Gorerotted hebben gespeeld.

The Rotted 4/5!

Necrophobic:
De sfeer verandert ineens drastisch. Ik bespeur make-up wat corpse paint voor moet stellen ? En er komen 3 boze mannen het podium op lopen. De heren van Necrophobic menen het.
In ieder geval dat denken ze zelf, de show was een grote grap. De zanger was gekleed in een Batman costuum ? En de gitaristen in leer en een leren bodywarmer (zo één die dikke bikers dragen) De show sloeg echt nergens op, en was zelfs wel een beetje triest te noemen, maar de muziek daarentegen was wel goed, en strak. Black/death metal zo als het hoort, schreeuwende gitaarriffs die je oren in tweeën snijden gevolgd door een logge break aan elkaar geplakt met hier en daar wat sentimentele stukjes.

Necrophobic 3/5

Napalm Death:
Het is bijna tijd voor de band van de avond, het drumstel wat bij de andere bands stond word weggereden en een nieuw drumstel komt tevoorschijn. We zien een grote man met een kaal hoofd en toch lang haar, en dan weet je genoeg. Het is tijd voor Napalm Death. Snel, fel, lomp, bruut dat is waar Napalm Death mee omgaat, gepaard met teksten waar menig protestzanger nog een puntje aan kan zuigen. Dit is grindcore zo als grindcore in de bijbel beschreven staat.
Afgestamd van de linke punk scene, en dat is te horen de teksten van Napalm Death gaan ook over mens/wereld verbetering en over dingen die beter kunnen.

Napalm Death speelde 1uur en 10 minuten en elke minuut was het meer dan waard.
Zelden zo’n enthousiasme gezien bij band leden. Los van de super strakke instrumentale kunstjes was de show ook nog eens gaaf!

Napalm Death 5/5!!

Dat was me het dagje wel, stuk voor stuk erg gave bands.
Wel jammer dat ik de laatste band van de avond heb moeten missen, Kutschurft,
in verband met de terugreis.

De Atak is een mooie zaal, redelijk tot goed geluid met een groot open podium.
Headbanging Enschede 2012 was een succes!

Geschreven door Sjors Rothuizen
Foto’s met dank aan Bert van:

Related posts

LIVEREPORT: HARD AND HEAVY 2012 @ LUCKY RIJSSEN

livereviewer

SUFFOCATON – PINNACLE OF BEDLAM – NUCLEAR BLAST – RELEASE ON: 15-2 -2013

livereviewer

Review: FUELED BY FIRE – TRAPPED IN PERDITION – NOISE ART RECORDS – RELEASE: JULY 26th

livereviewer
UA-17622028-3