Live report: Lomp Lawaai: Putrefied Corpse / Dauthuz / MenschWalsch – Jack’s Musicbar Zwolle, 19-05-2018

Live report: Lomp Lawaai: Putrefied Corpse / Dauthuz / MenschWalsch – Jack’s Musicbar Zwolle, 19-05-2018.

Livereviewer let ook op de “kleintjes”. Op deze zaterdagavond, mede mogelijk gemaakt door Mathieu Nijboer, waren er maar liefst drie leuke bands in de gezelligste kroeg van Zwolle! Met namen vanavond die in de extremere kringen wel vaker geroemd worden: Putrefied Corpse/ Dauthuz / Menschwalsch

Mijn interesse lag in opener Putrefied Corpse het hoogst, aangezien ik menig maal om Gerben Mol (drummer) zijn memes op facebook moest lachen en uiteraard hen  gewoon een keer live gezien moest hebben. Er kan weer een vinkje op de bucketlist. Rondom de kleine stage hangen “de dames” al klaar in bodybags. De band speelt een mooie set extreme death.  Alles klopt aan het plaatje. Horror/Gore en uiteraard bier! Leuke band die ik vaker hoop te mogen zien spelen.

Putrefied Corpse

Dauthuz zie je momenteel erg veel aan treden op gigs, en terecht. De band met onder meer leden Hans Bijland en Nick de Vet weten wederom een degelijke set death metal neer te zetten! Wie hun album “Destined for Death” nog niet beluisterd heeft, kan ik zeker aanraden dit te gaan doen. Geen poespas bij deze band, maar gewoon knallen.

Dauthuz

Afsluiter van deze avond is Menschwalsch. Wie de band nog niet kent. Deze heren maken Old School Death Metal met Nederlandse teksten. Niet dat je ze kan verstaan, maar dat is maar bijzaak. Dit is het tweede optreden dat ik meemaak van deze band.  De groei is enorm. Wellicht komt dit mede door de nieuwe vocalist, die menigmaal op de lachspieren werkt met zijn amusante stage presentatie. De band knalt. Hopelijk kan men binnenkort van een debuut gaan smullen. Dit optreden smaakt in ieder geval naar meer!

Menschwalsch

Naast de grote metal evenementen in ons kikkerlandje, raad ik de mensen aan ook eens een kijkje te nemen op avonden zoals dit. Je leert leuke bands kennen en gezelligheid alom!

Tekst en Foto’s : Ronald van de Baan