Live report: Marduk / Ragnarok / Unlight / Azziard in P60 Amstelveen, 27-05-2018

Live report: Marduk / Ragnarok / Unlight / Azziard in P60 Amstelveen, 27-05-2018.

Er was even wat rumoer rondom het optreden van Marduk en de package die ze mee hadden op tour! “Infernal War” werd ineens verboden door meerdere zalen, nadat zalen achter de rechts extreme uitspattingen van één van hun leden kwam. Of dit geheel terecht is laat ik in het midden. Er kwam gelukkig deze middag in de P60 genoeg ander mooi spul om het tot één van de betere Black Metal gigs te maken van dit jaar.

Neem bijvoorbeeld opener “Azziard“. Ze hebben vandaag een goede indruk achter gelaten. De mannen hadden gelukkig een goed geluid mee waardoor de ijskille black metal een gehele set wist te boeien! Hun podium presentatie was zelfs één van de betere acts. De gewaden droegen bij aan de sfeer van hun beklemmende uitspattingen. Ik had nog nooit van Azziard vernomen en deze eerste kennismaking was zeer aangenaam. Het gebeurt zelden dat een opener tot één van de betere bands van de avond behoort!

Unlight heb ik al wel menigmaal mogen aanschouwen. Vandaag vond ik hen na de verrassende set van Azziard iets minder goed uit de verf komen dan ik van ze gewend ben. Wellicht speelde de hitte hun parten, want jezus wat was het vies benauwd in de P60.  Maar goed dit was uiteraard gaande door ons gehele kikkerlandje!

Gelukkig kunnen we nu even een uurtje “frisse” lucht happen.  Er is een eetpauze ingelast door P60 en eigenlijk gezien de weersomstandigheden zullen hier weinig geklaagd hebben dat de programmering een uurtje stil lag!

Na de pauze een extra lange set van Ragnarok, vanwege het wegvallen van Infernal War. Ook extra tijd is gegund aan Marduk! Ragnaroks laatste wapenfeit vond ik wat tegenvallen op CD.  “Psychopathology” geeft live wel de impact die je wilt van een band zoals Ragnarok. Na deze show heeft de band mij weten te overtuigen de CD weer eens een kans te geven.  Zeer sterke en aangename set. Ragnarok zal nooit gaan vervelen live.

Marduk is heer en meester in dit genre. Ze zijn nu bezig met de “Euro Viktoria Tour”.  Het album moet nog uitkomen. Maar wat ervan gespeeld wordt vanavond geeft een solide indruk naast de “Classicks” die Marduk op zijn naam heeft staan. Er heerst woede op het podium. Er heerst fanatisme in de voorste regionen. Hatelijke passie met precisie over het publiek gestort. Mortuus weet vocaal te imponeren. Woest gaat hij tekeer op het podium. Zelfs zonder microfoon weet deze beste man nog vocaal te imponeren. Hij blijft de boel ophitsen. Marduk maakt een sterke indruk! Je moet er van houden, maar als je dat doet heb je aan Marduk een stuk kwaliteit die je niet snel terugvind in dit genre!

P60 had wederom een goede metalavond in hun zaal. Met hun aanbod wordt de metalhead goed bediend en behoren zij tot één van de betere zalen voor ons metalheads! Hou de programmering goed in de gaten!

Tekst: Ronald van de Baan
Fotografie: Jeroen Gest

Related posts

Live report: Lacuna Coil / Cellar Darling / Aeverium – Metropool Hengelo, 15-12-2017

LiveReviewer

Surrender Hrieps 2012 @ Grijpskerke

livereviewer

Live report: Venom inc / Vital Remains / Mortuary Drape / Nervochaos / Desecrator – Iduna Drachten, 28-10-2016

livereviewer
UA-17622028-3