Live report: Rectum Raiders – CD Releaseparty Merleyn Nijmegen, 11-03-2017

Live report: Rectum Raiders – CD Releaseparty Merleyn Nijmegen, 11-03-2017.

Zaterdag 11 maart werd het feestje van de band Rectum Raiders groots gevierd. Het debuutalbum van de band werd in de spotlights gezet. Met een uitverkochte releaseparty beloofde het een groot feest te worden.

Merleyn puilde zaterdagavond om 22:00 uur uit van de mensen. ‘Uitverkocht’, zo stond er duidelijk aangegeven bij de kassa. Het publiek was gemengd: oud én jong, rockliefhebbers, maar ook feestelijk geklede dames. Een gevarieerd publiek dus. Maar ook met de merch was het snel gedaan. Zo viel het op dat, op twee personen na, iedereen met een ‘Rectum Raiders’ shirt rond liep. Een zaal vol mensen die stonden te popelen om een avondje uit hun plaat te gaan.

Nog voordat iedereen de zaal in kon lopen begon het voorprogramma. Captain Ortega verzorgde de opening van deze geweldige avond. De band gaf in een goed uur een optreden waar je U tegen zegt. Harde gitaren en ruige vocals klonken door de zaal. Ondertussen gebeurde er van alles. Headbangende rockers, maar ook diverse mensen met filmcamera’s die rond liepen. Een ploeg van de VPRO was druk bezig met de final touches. Want er bleken opnames gemaakt te worden voor een miniserie over de band.

Om 23:00 uur was het de beurt aan Rectum Raiders. Mannen met strakke leren broeken en crop tops. ‘Extravaganza’ ten top. Met een bier-shower als aftrap brak de band de tent volledig af. Hun debuutsingle ‘G.R.I.N.D.’ viel ook meteen goed in de smaak. Wat opviel was dat de beide gitaristen in top conditie waren. De solo’s werden feilloos gespeeld en de sound van de elektrische gitaren denderde door Merleyn.

Een cover van een topnummer mocht ook niet ontbreken. De frontman van de band vertelde: ‘I heard this song on the radio the other day, and I thought, I want to play this song tonight’. Een eigen twist op het nummer ‘Satisfaction’ van Benny Benassi volgde. Met een zwoele, maar toch uitdagende stem, galmde “Push me – And then just touch me – Till I can get my satisfaction..” door de zaal. Het nummer ‘Foxx (I’m In Love)’ werd als tweede single (de clip zal binnenkort uitkomen) gespeeld en bijzonder goed in ontvangst genomen.

De avond verliep perfect, de band kreeg duidelijk energie van het publiek, en het publiek van de band. Een krachtige wisselwerking. Tevens mocht de (bijna) naakte Captain Anarchy niet ontbreken! Ook hij heeft zijn dansje laten zien.

Na de show kon men tot in de kleine uurtje door feesten met de bands onder het genot van de muziek van enkele DJ’s.

Kortom: het voorprogramma was top, de Rectum Raiders waren ge-wel-dig en de crowd was stunning. Wie een avond rock-n’-roll wil meemaken, moet deze band gaan volgen.

Tekst: Kelly Papa
Foto’s:
https://www.facebook.com/tijsvl.net/

Related posts

Live report: Delain / Aeverium – Metropool Hengelo, 04-02-2017

LiveReviewer

Live report: Into The Grave 2016 Dag 1 – Oldehove Leeuwarden,12-08-2016

livereviewer

Report: Y&T, Wizz Wizzard – De Kreun Kortrijk, 13-10-2015

LiveReviewer
UA-17622028-3