Live-Report Stonehenge Festival 2013

Stonehenge festival 2013 is alweer de 19e editie. Het is voor velen toch wel HET metal underground feestje van het jaar. De locatie in Steenwijk geeft het het echte achtertuin gevoel!

Heerlijk losgaan dus op misschien twee wat kleine podia, maar de acts die er staan zijn niet de minste. Ondanks dat een flinke hoosbui nog roet in het eten dreigt te gooien is het een zeer geslaagd dagje. Toppers van dit jaar zijn voor mij toch wel ondermeer: Lock-up waar ondermeer Tomas Lindberg ( zanger – at the Gates ) meer staat te genieten dan een dag later met At the Gates op Zwarte Cross. Dit laat maar weer eens zien dat massa niet altijd meer fun betekend!

Of neem een Brutal Truth op het binnenpodium.  Potjandorie daar staat gewoon Dan Lilker heerlijk met zijn grindproject uit zijn dak te gaan. Lekker zweten in het kleine hok , maar heerlijk rauw genieten van het grindend gebeuk.

Ook uit Nederland was er genoeg moois te zien. Neem bijvoorbeeld uit de dood herrezen Dissect. Nederlandse Oer Deathmetal opnieuw leven ingeblazen door Death metal veteraan Vinnie. Ondanks de hoosbui een meer dan puike show.

Asphyx is natuurlijk ook een band die altijd wel een feestje weet te brouwen. Ook ditmaal nadat de nodige biertjes naar binnen zijn gegleden weten de mannen de volle bak prima te vermaken met hun klassiekers zoals The Rack.

Stonehenge zou geen Stonehenge weten zonder een knallerd van een afsluiter. Dying Fetus zorgt dat het nog even flink tekeer gaat voor de dranghekken bij het podium. Strakke band en goede keus om deze geslaagde editie mee af te sluiten.

Volgend jaar is het  editie nummer 20 en Hoppa 1 naam springt er al meteen uit. IMMOLATION. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar.

Tekst Ronald van de Baan

Hieronder volgen nog wat foto’s gemaakt door mijn collega Ernst van Rossum

Related posts

Sonata Arctica – Effenaar Eindhoven, 02-05-2015

LiveReviewer

Report: Luca Turilli’s Rhapsody / Iron Mask / Asylum Pyre – 013 Tilburg, 17-01-2016

LiveReviewer

Live-Report:Hypocrisy @ Pop Podium Romein – Leeuwarden 30th march

livereviewer
UA-17622028-3