LiveReport: Barb Wire Dolls @ MTC Duitsland

Woensdagmiddag op weg naar Köln, Duitsland om de Barb Wire Dolls eindelijk eens live te zien en meemaken, ik ben benieuwd.
Ik ken de Barb Wire Dolls al redelijk vanaf het begin van hun Amerikaanse carrière, ik zeg Amerikaanse carrière omdat ze van oorsprong uit Griekenland komen. Nadat ik ze dus al enige tijd via internet/facebook heb gevolgd ken ik dus al hun eerste nummers en hoop dat ze er daar ook minstens een paar van zullen doen ’s avonds.

Aangekomen op de plek van bestemming en nadat ik een gratis plekje voor mijn auto heb weten te scoren loop ik naar MTC toe, de club waar ze zullen gaan spelen die avond, maar het is nog geen tijd om naar binnen te gaan dus nog tijd genoeg om een hapje te gaan eten. Na even zoeken vind ik een pizza-tent daarna hup terug naar MTC waar we nog even buiten moeten wachten omdat het nog niet helemaal tijd is.

Opeens is het dan zover, eerst is het de beurt om de support act te gaan zien en horen. Kortom het feest kan beginnen met als voorafje de Duitse band uit Düsseldorf, Scum and Nancy. Ik was benieuwd en kreeg een blije verrassing van deze band, lekker uptempo met met toch ook veel variatie in hun setlist.
Ook was er afwisseling van zang en dat zie je tegenwoordig niet veel meer, helemaal goed. Zowel de gitarist als de bassiste deden de zang en ook gecombineerd nog eens, zeer muzikaal allemaal en erg leuk om te zien en horen met lekkere riffs.
Heerlijk lekker knallen en ja hoor zelfs de drummer zingt aan het eind van de set nog een deuntje. Kijk zo zie ik het graag, iedereen doet mee. 😉

san3
san1 (2)

Scum and Nancy:

Cross Field Jacob – Gitarist/Zang
K-lotta Lindex – Bassist/Zang
Lex Banzai – Drummer/Zang
https://www.facebook.com/Scumandnancy

Toen was het de beurt aan de Barb Wire Dolls. Ik kan me helaas de setlist niet meer heugen maar iedereen ging gelijk een stapje verder naar voren toen de eerste akkoorden werden aangeslagen van het eerste nummer. Toen ook eenmaal Isis Queen op het podium verscheen stond het vooraan helemaal vol met iedereen en alles. De band was goed op dreef en kreeg al gauw grip op de menigte daar, iedereen ging uit zijn of haar dak. Als een geoliede machine gingen ze tekeer zoals ik al menig keer op YouTube heb kunnen zien van de shows die ze in Amerika hadden gedaan en was dus erg blij dat dat dus hier ook gebeurde.
Amerikaans publiek is toch anders dan Europees publiek en hier waren ze misschien toch wel minder bekend als daar had ik het idee.
Maar dat bleek hier in MTC te Köln absoluut niet het geval te zijn, het dak ging er volledig af en ze hebben tot twee keer toe een toegift moeten doen, het publiek stond erop!
Ik was na afloop ook drijfnat van ’t zweet dus mijn avond kon niet meer stuk.

bwd1
bwd2
Barb Wire Dolls:

Isis Queen – Zang
Pyn Doll – Gitarist
Remmington Pearce  – Bassist
Krash Doll – Drummer
https://www.facebook.com/barbwiredolls

groupie (1)

Tekst en Foto’ s :

Marchal Nuwenhuis

 

Related posts

Live report: Metallica – Ziggo Dome, 06-09-2017

LiveReviewer

Live report: Deafheaven / Myrkur – Paradiso Amsterdam,09-03-2016

livereviewer

Live report: FortaRock Dag 2 – Goffertpark Nijmegen, 05-06-2016

livereviewer
UA-17622028-3