LULEY – TODAY’S TOMORROW – AOR HEAVEN – OUT NOW

Klaus Luley’s loopbaan bestaat uit verschillende hoogtepunten. In het begin van de jaren 80 bracht de man met zijn band Tokyo drie albums uit (deze werden onlangs allen opnieuw uitgebracht). Na het uiteenvallen van Tokyo zette hij zijn nieuwe project Craaft op poten. Het debuut “Craaft” en de opvolger “Second Honeymoon” zijn nog steeds fel begeerde albums. Daarna richtte Klaus zich meer op het schrijven van songs voor andere muzikanten zoals Meat Loaf. Na een pauze van bijna twee decaden staat Klaus er weer en na een ontmoeting met producer Michael Voss (Mad Max, Michael Schenker) werden plannen gesmeed om een nieuw album te maken. “Today’s Tomorrow” is het resultaat van deze samenwerking.

Luley is:

 • Klaus Luley – vocals, guitars & keyboards
 • Chris Elbers – drums
 • Matthias Rethmann – bass

TODAY’S TOMORROW

De comebackplaat van Klaus start in pure WestCoast AOR stijl met een grote dosis toetsen en een TOTO geïnspireerd gitaartje in “Can’t Live Without You”. Luley’s stem is nog steeds krachtig en helder. Hij laat op geregelde tijdstippen zijn gitaar lekker brullen! De samenzang verhoogt het zoetgehalte van deze geslaagde opener. “Mountain Of Love” is een rustig voortkabbelend light AOR nummer. Maar toch komen enkele bluesy gitaarriffs om de hoek kijken. Je kunt het nummer eigenlijk als een ballade catalogiseren, vooral door het meezingrefrein. De gitaar zwaait de scepter tijdens het hevige “Slippin Away”. Klaus Duitse accent wordt wel duidelijk hoorbaar in het refrein, maar dit stoort eigenlijk niet echt. “Livin In The Night” gaat vervolgens opnieuw de ballade richting uit en hier doet een orgel zijn intrede. Zijn hitsingle “Tokyo”, die hij had met zijn gelijknamige band in het verleden werd in een nieuw jasje gestoken. Het jasje is duidelijk van een heavier makelij want de gitaar gaat lekker te keer. Een opgewekt klinkende riff speelt de hoofdrol in “Don’t Wanna See Your Face”. In de instrumentale break gaat de gitaar gierend en shreddend door de bocht. Het nummer bevat ook een uiterst catchy refrein. “Higher” herbergt licht bluesy geïnspireerde gitaren en Klaus zet hier een voortreffelijke vocale prestatie neer. Het refrein kent een op en top commercieel geluid. “Still Got A Long Way To Go” rockt stevig en enkele riffs doen denken aan de vroege Accept periode! Met duidelijk aanwezige toetsen, een stevige gitaarriff en krachtige heldere stem zijn alle ingrediënten voor een AOR track aanwezig en zo vormt “When The Night Comes Down” een ideale afsluiter van dit vrolijk en opgewekt klinkend album.

Conclusie

De lichtvoetige AOR op deze plaat zal je onmiddellijk in een opgewekte sfeer brengen. Klaus weet nog steeds catchy nummers te schrijven en op zijn stem valt werkelijk niets aan te merken. Hij laat zijn gitaar ook geregeld de vrije loop gaan en dat maakt het album extra aantrekkelijk. De nummers liggen misschien allemaal een beetje in het zelfde straatje, maar er is toch wel de nodige afwisseling te horen. Een meer dan geslaagde comeback op het melodieuze rock front! Liefhebbers van Klaus vorige projecten zullen hier zeker en vast van smullen!

 Tracklist:

 1. Can’t Live Without You
 2. Mountain Of Love
 3. Slippin Away
 4. Livin In The Night
 5. Tokyo
 6. Don’t Wanna See Your face
 7. Higher
 8. Here In My Arms
 9. Still GOt A Long Way To Go
 10. Take Me Today
 11. When The Night Comes Down

Score:  3,75 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters

 

Related posts

VANISHING POINT – DISTANT IS THE SUN – AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

livereviewer

Children Of Bodom – ‘Morrigan’ video clip released‏

LiveReviewer

Photo report: Septicflesh / Krisiun / Incite / When Reasons Collapse – P60 Amstelveen, 20-04-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3