MARK SLAUGHTER – REFLECTIONS IN A REAR VIEW MIRROR – ESCAPE MUSIC – OUT NOW

Mark Slaughter – Reflections In A Rear View Mirror – Escape Music – Out Now.

markslaughterreflectionscdIk was enorm onder de indruk van de stem van Mark Slaughter gedurende zijn periode bij ex-Kiss gitarist Vinnie Vincent’s Invasion project! Dat album “All Systems Go” doet nog geregeld rondjes bij mij thuis en zijn hoge stem was toch kenmerkend voor de hair metal in die periode. Maar de grootste bekendheid verwierf hij met zijn eigen band Slaughter. Het debuut “Stick It To Ya” verkocht als zoete broodjes en kende enkele hitsingles in de USA. “Up All Night” en “Fly To The Angels” zijn meer dan vertrouwd bij de liefhebbers van het genre! Eind jaren 90 hield Slaughter op te bestaan en Mark liet niet veel meer van zich horen! Behalve wat gastbijdragen op projecten en cover en/of tribute albums. Groot was mijn verbazing toen ik de aankondiging las dat hij een nieuw album zou uitbrengen! Ik was reuze benieuwd hoe hij nog zou klinken!

Mark’s stem is nog steeds in topvorm. Opener “Away I Go” laat ons een vertrouwd geluid horen, maar dit is toch iets meer gitaargeoriënteerd dan Slaughter was. “Never Given Up” ligt dan meer in het Slaughter straatje en laat een commerciëler geluid horen. De solo smaakt naar meer!

Op het donker gekleurder “Miss Elainious” word ik enorm geprikkeld door de fraaie korte gitaaruitspattingen met een hoog shredgehalte! Lichtvoetigheid en stevigheid lossen elkaar mooi af op dit nummer!

“Carry Me Back Home” is eenvoudiger van opzet en laat veel toetsen en wat flamenco gitaar horen! Terwijl “The Real Thing” met zijn catchy riffs en hoge zang een nummer is dat zo uit de gouden jaren ‘80 kon zijn gestapt. Een soort combinatie van de eerste Slaughter en Danger Danger albums. Zijn stem klinkt een tikkeltje doorleefd en dit komt het best tot uiting op het licht bluesy “Baby Wants”.

Tijdens de ballade “Don’t Turn Away” wordt Mark bijgestaan door zangeres Gena Johnson en het nummer bevat enkele gepolijste maar strakke riffs!

“Velcro Jesus” is het nummer dat het modernste jasje draagt, maar past toch perfect tussen de andere nummers.

De lange afsluiter “Deep In Her Heart” is een meesterwerkje en laat verschillende facetten van Mark horen. Pop-invloeden worden afgewisseld met orkestratie en zelfs een bluesy touch (luister naar de gitaarsolo) komt voorbij! Verder hoor je een gevoelige en emotioneel klinkende Mark schitteren!
Ik dien ook nog te vermelden dat Mark zelf instaat voor het bespelen van alle instrumenten, behalve de drums!

Een mooie en onverwachte comeback van Mark die met zijn hoge uithalen toch wel een notering heeft behaald in de geschiedenis van de melodieuze rock in de jaren ‘80 en ‘90!

Score: 4,25 out of 5

Links:
www.markslaughter.com
www.escape-music.com

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Paganizer – The Tower of the Morbid – Transcending Obscurity Records – Release: 01-11-2019

LiveReviewer

Barren Earth – On the Lonely towers – Century Media Records – Out Now

livereviewer

Hate Eternal – Infernus – Season of Mist – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3