Mascot Label Group tekent Vandenberg’s MoonKings

Mascot Label Group tekent Vandenberg’s MoonKings

Mascot Label Group kondigt met trots aan dat het Vandenberg’s MoonKings heeft getekend. De nieuwe band van Adje Vandenberg treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Joe Bonamassa, Volbeat, Gov’t Mule, Beth Hart, Zakk Wylde/Black Label Society, Kenny Wayne Shepherd en De Staat, die ook deel uitmaken van de Mascot familie. Vandenberg’s MoonKings’ titelloze album zal op 21 februari 2014 uitkomen, waarna de band uitgebreid op tournee zal gaan door Nederland, Europa… en de rest van de wereld.

Mascot Label Group CEO Ed van Zijl is blij met Vandenberg’s MoonKings: “Adje Vandenberg is een van ‘s werelds meest vooraanstaande rockgitaristen. Ik heb zijn carrière vanaf het begin gevolgd en het spreekt voor zich dat wij ons er enorm op verheugen om eindelijk met hem samen te werken. Vandenberg’s MoonKings is een frisse, hardrockende nieuwe band die zonder twijfel een enorme impact zal hebben in de scene.”

Adje Vandenberg werd wereldberoemd met Vandenberg, de melodieuze rockband die een internationale hit scoorde met de powerballad ‘Burning Heart‘. Hij bevestigde zijn status als een van ‘s werelds meest getalenteerde hardrockgitaristen toen hij door zanger David Coverdale uitgenodigd werd om tot diens hardrock supergroep Whitesnake toe te treden. Adje schreef veel van die bands Amerikaandse hits als ‘The Deeper The Love‘ en ‘Now You’re Gone‘ en speelde de legendarische gitaarsolo op ‘Here I Go Again‘. Na zijn vertrek uit Whitesnake legde Adje zich toe op zijn schilderkunst. Het multitalent exposeerde in prestigieuze galeries in binnen- en buitenland, maar de muziek bleef trekken. Zodra hij de kans kreeg om met een stel jonge, ultragetalenteerde muzikanten aan de slag te gaan, ging hij dan ook vol enthousiasme werken aan nieuwe songs. Vandenberg’s MoonKings bestaat uit Adje Vandenberg (gitaar), Jan Hoving (zang), Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen (drums). De band werkt momenteel in de Hilversumse Wisseloord Studio’s hard aan de opnamen van zijn titelloze debuutalbum.“Wij zijn er trots op dat we bij Mascot getekend hebben. Het is een geweldige maatschappij met fantastische mensen die gek zijn op de muziek waar ze mee werken“, zegt Adje. “De band is er helemaal klaar voor om de wereld te laten horen waar we toe in staat zijn, dus kijken we enorm uit naar het moment dat we ons album aan iedereen kunnen presenteren, en ik ben blij dat Ed van Zijl ons de gelegenheid geeft dit te doen.”

www.moonkingsband.com
https://www.facebook.com/moonkingsband
https://twitter.com/moonkingsband

Related posts

DEVILDRIVER: Signs with Napalm Records

livereviewer

KILLER BE KILLED – New Project Featuring Max Cavalera, Greg Puciato, Troy Sanders and David Elitch signs with Nuclear Blast Entertainment!

livereviewer

New names for GMM 2013

livereviewer
UA-17622028-3