Megascavenger – At The Plateaus Of Leng – Chaos Records, out on 17 February 2014

Megascavenger  – At The Plateaus Of Leng – Chaos Records, out on 17 February 2014

Rogga Johansson, de man die zelfs nog op de pot een death metal project uit de grond stampt, laat weer eens van zich horen middels het all-star project ”Megascavenger”. Hoe die man het doet weet niemand, maar dat hij inmiddels een begrip is geworden is wel duidelijk. Kijk alleen maar naar de megalijst van bands waar hij onderdeel van uitmaakt en met wie hij dit project doet. Even een kleine opsomming van bands: Ribspreader, Demiurg, Paganizer, Down Among The Dead Men, The Grotesquery en Revolting. Ook met Megascavenger heeft hij zijn deathmetal vrienden uitgenodigd om deze cd vol te schreeuwen. Na het debuut ”Descent of Yuggoth”, waar toch al niet misselijke namen als Mark Grewe (Morgoth), Dan Swano (tja ook heel wat bandjes), Paul Speckman(Master), Jorgen Sandstrom (Torture Division) op mee deden, is het nu de beurt aan “At The Plateaus Of Leng”.

 

Megascavenger op “At The Plateaus Of Leng is”:

Brynjar Helgetun (Crypticus) – Drums + vocals on “Back To The Ancient”
Rogga Johansson – Guitar, Bass + vocals on “Night  Of The Grand Obscenity”
Dave Ingram (ex Benediction, ex Bolt Thrower) – Vocals on “At The Plateaus Of Leng”
Kam Lee (Massacre, The Grotesquery) on “The Festered Earth”
Aad Kloosterwaard (Sinister, Supreme Pain) on “And Then Death Sets In”
Martin van Drunen (Hail of Bullets, Asphyx) on “The Mucus Man”
Dave Rotten (Avulsed) on “Like Comets Burn The Ether”
Felix Stass (Crematory) on “When Death Kills The Silence”
Ilkka Jarvenpaa (National Napalm Syndicate) on “The Hand Of Bereavment”

 

At The Plateaus Of Leng
download (7)Ja mensen, welkom in deze death metal rollercoaster! Rogga heeft met deze tweede cd van Megascavenger aardig wat hoeken opgezocht binnen het death metal genre. Gaat u er maar goed voor zitten, houd uw buurman of buurvrouw goed vast, want het wordt een extreme rit.

De cd begint met de titeltrack “At the plateaus Of Leng”. Dit is een heerlijk log death metal nummer zoals Bolt Thrower ze normaal alleen kan maken. We gaan verder met “The Festered Earth” en dit nummer doet mij nog het meeste denken aan Amorphis ten tijde van “Tales from the thousand Lakes” met het orgeltje, grunt en cleane zang. “And Then Death Sets In” doet me aan Six Feet Under denken, maar ook aan het Benediction nummer “ Down On Whores”. Dit is een lekkere midtempo beuker en de brute zang van Aad past hier ook uitstekend bij. “The Mucus Man” is met de zieke strot van Martin van Drunen heel fijn om naar te luisteren. Dit doomdeathnummer met melancholische gitaren is volgens mij ook met de zang van Van Drunen in het achterhoofd geschreven. “Like Comets Burn The Ether” is een echte old school beuker en de Spaans gepeperde strot van Dave Rotten leent zich hier uitstekend voor. “When Death Kills The Silence” is meer van hetzelfde. Het nummer “The Hand Of Bereavment” vind ik persoonlijk het minste nummer, omdat ik ook geen liefhebber ben van power metal zangers. Gelukkig sluit de cd af met de lekkere old school beuker “Back To The Ancient” en het spacy “Night Of The Grand Obscenity”. Zo mensen, de riemen mogen los en u kunt zich via de rechterkant naar de uitgang begeven.

Conclusie:
Waarom zou je alles op full speed spelen als je met midtempo gebeuk veel extremer overkomt? Dit is weer een zeer geslaagde cd van meneer Johanssen en het is duidelijk dat hij tot de absolute top van de death metal gerekend mag worden. Ik kijk vast uit naar volgende week, dan komt er vast weer iets uit van één van zijn andere bands. In die tussentijd vermaak ik me prima met Megascavenger.

Score 4 / 5

Tracklist:

  1. At The Plateaus Of Leng
  2. The Festered Earth
  3. And Then Death Sets In
  4. The Mucus Man
  5. Like Comets Burn The Ether
  6. When Death Kills The Silence
  7. The Hand Of Bereavment
  8. Back To The Ancient
  9. Night  Of The Grand Obscenity

Link:

www.chaos-records.com

Door Rot’nRoy

 

Related posts

Hatebreed – The Divinity Of Purpose – coming out January 29th 2013

livereviewer

Lacuna Coil – Broken Crown Halo – Century Media – Release 31-03-2014

livereviewer

STAHLMANN – ADAMANT -AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3