Melechesh, Keep Of Kalessin – NAXT Stage Almelo, 03-05-2015

Melechesh, Keep Of Kalessin – NAXT Stage Almelo, 03-05-2015.

Net voor vieren kom ik aan bij NAXT Stage in Almelo. Er ligt nog geen gastenlijst bij de kassa maar de jongeman achter de kassa gelooft me op mijn blauwe ogen dat ik daar wel op sta !? Dit doet me al iets vermoeden en als ik de zaal inloop wordt dat vermoeden bevestigd: Ik ben te vroeg want ze zijn nog steeds bezig met de podiumopbouw. De avond van tevoren zijn de tijden 1,5 uur naar achteren bijgesteld. Dan eerst maar wat eten wat ik eigenlijk tussen de bands door had willen doen.

DSC00244Als ik net voor half 6 de zaal weer binnenkom is deze nagenoeg leeg. Dictated, de band met God Dethroned frontman Henri Sattler op bas, heeft de oneerbare taak om de avond af te trappen. Een uniek gegeven is dat twee dames de honneurs op gitaar waarnemen. De band probeert met hun brutal death metal de nekjes wat los te krijgen maar dit lukt helaas niet. Aan de band ligt het in ieder geval niet, die speelt vol overtuiging!

Na 10 minuten ombouwtijd krijgen we het Sloveense Black Metal kwartet Cvinger. Hier kan ik kort over zijn: de band heeft er blijkbaar geen zin in want met het inzetten van het vierde nummer besluit de zanger te stoppen en loopt de band het podium af.

Hetzelfde geldt voor het Italiaanse Embryo, na twee nummers word het laatste nummer al aangekondigd.

20150503_MK_Tribulation00019De vierde band, Tribulation uit Zweden, maakt hier dankbaar gebruik van. Ze vullen de tijd lekker op en spelen de sterren van de hemel voor een mannetje of 40 publiek. Daar kunnen de twee voorgaande bands nog een puntje aan zuigen. De band speelt Death Metal met een psychedelisch randje. Het geheel klinkt erg verrassend en absoluut een aanrader voor iedereen die de cliché Death Metal bands een beetje beu is.

20150503_MK_KoK00011Keep of Kalessin, inmiddels uitgedund tot een trio, mag daarna het podium betreden. Zanger Thebon is vertrokken en gitarist Obsidian C heeft de zang overgenomen met bassist Wizziac als back up vocalist. De samenzang van de heren klinkt wel erg lekker. Waar Obsidian C voorheen live ook keyboard speelde concentreert hij zich nu op de zang en gitaar en spelen er soms op de achtergrond de keyboardpartijen op band mee. Inmiddels is er wat meer publiek toegestroomd en worden er ook al songtitels richting de band geroepen. Van het laatste album “Epistemology” worden ook veel nummers gespeeld tijdens dit optreden.

20150503_MK_Melechesh00009Dan de headliner of co-headliner, hoe je het maar wilt zien, Melechesh. Melechesh is een black-metalband rond Melechesh Ashmedi, afkomstig uit Jeruzalem. De band wordt beschouwd als Israëlische band hoewel geen van de leden van oorsprong Israëlisch zijn of de Israëlische nationaliteit hebben. Op dit moment bestaat de band uit vier nationaliteiten: Armeens/Assyrisch (Ashmedi), Assyrisch (Moloch), Nederlands (Xul) en Oekraïens (Al’ Hazred). Tegenwoordig opereert de band vanuit Frankrijk en Nederland wat te horen is aan de zanger die het publiek regelmatig toespreekt in het Nederlands. Ashmedi is ook duidelijk het baasje in de band, te zien aan de manier waarop hij zijn mede bandleden soms toespreekt tussen de nummers door. Ook Melechesh heeft pas een nieuw album uit genaamd “Enki” waarvan de nodige nummers worden gespeeld.

Al met al een leuke avond met als verrassing het Zweedse Tribulation die de domper van het voortijdig afbreken van de set van de de twee voorgaande bands ruimschoots goedmaakte. Check out hun nieuwe album: “The Children of the Night”.

Tekst en foto’s: Marcel Klaster

Related posts

Live report: Necrophobic / Anarchos / The Shiva Hypothesis – Metropool Hengelo, 01-02-2019

LiveReviewer

Live report: Stonehenge Festival Steenwijk, 29-07-2018

livereviewer

Report: Speedfest 2015 – Klokgebouw Eindhoven, 21-11-2015

livereviewer
UA-17622028-3