Meshuggah – Koloss -Nuclear Blast – Out Now

Meshuggah -Koloss

Meshuggah, toch wel 1 van de grondleggers van het math metaalwerk, zijn weer een potje aan het rekenen geslagen. Deze ritmefreaks maken er weer een mooi staaltje groovende riffwerk van ondanks de complexiteit van de songstructuur

Uiteraard is het niet alleen Math wat de klok slaat. De songs zijn uiteraard ook weer doordrenkt in met thrash, industrial en uiteraard wat dood metaal. Hierdoor zijn er genoeg riffs om je nekspieren op te verrekken. Vergeleken met voorganger “Obzen“ is dit album een stuk toegankelijker. Uiteraard is de band niet omgeslagen tot het maken van popmetaal, en heb je er af en toe een flinke kluif aan om het progressieve wiskunde werk allemaal te kunnen verteren. Vergeleken bij hoe complex en progressief het allemaal instrumentaal in elkaar steekt, zo monotoon is de strot van Jens. Dit blijft voor mij toch een minpuntje aan deze band. Uiteraard een kwestie van smaak en velen zullen mij vervloeken voor de uitspraak.

De fans zullen blij zijn met dit schijfje. De productie is erg goed, waardoor men zich makkelijk kan gaan verdiepen in de complexe riff arrangementen. Ben je meer voor het recht toe recht aan metaal , dan kun je deze plaat, ondanks dat het een stuk toegankelijker is dan hun voorgangers, beter links laten liggen.

Conclusie:
Fans van Meshuggah kunnen deze plaat blindelings aanschaffen.
Heb je niks met progressieve Math Metal , dan raad ik je aan verder te gaan neuzen.

Score: 3,5 uit 5

Tracklist:

  1. I Am Colossus
  2. The Demon’s Name Is Surveillance
  3. Do Not Look Down
  4. Behind the Sun
  5. The Hurt That Finds You First
  6. Marrow
  7. Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
  8. Swarm
  9. Demiurge
  10. The Last Vigil