Review: Miasmal – Tides Of Omniscience – Century Media – Out Now

Review: Miasmal – Tides Of Omniscience – Century Media – Out Now.

Miasmal is een band die laat horen dat voor het maken van een goede death metal plaat geen peperdure studio nodig is. Tering wat hebben ze in hun oefenstudio een geweldige plaat eruit geperst. In 2007 zijn ze begonnen in het befaamde Gothenburg. Er volgt al snel een demo en zijn we alweer aan schijf nummer drie toe! Hun sound is niet zo doordrenkt met het typische melo Zweedse wat uit deze regionen komt, maar hun inspiratie is er duidelijk uit voort gekomen.

Miasmal is:
Björn Eriksson – Drums
Magnus Andreasson – Gitaar
Pontus Redig – Gitaar & vocalen
Ruben Åhlander Persson – Bas

 

Tides of Omniscience
MiasmalOp hun derde schijf schuwt Miasmal niet om met riffs en solo’s op de proppen te komen waar menig thrashband jaloers op zou wezen. Het extreme death metal werk is wat aan de kant geschoven voor een wat breder en toegankelijker geluid. Het neemt niet weg dat dit toch nog een prima schijf geworden is, waar jij je nekspieren flink kan trainen. Vooral een agressieve track zoals ‘Venomous Harvest’ gaat er in als zoete koek.
De mannen van Miasmal geven ons een lekker up-tempo album. Een rustpunt kom je dan ook niet tegen op het album. Het dendert allemaal gestaag door. Gelukkig is er genoeg diversiteit in hun spel, zodat het niet een middelmatige doorsnee stampplaat is geworden.

De vocalen van Pontus liggen schel in het gehoor en dat geeft net dat beetje extra smeu aan de plaat. De plaat voelt sowieso fris aan in vergelijking met het meer standaard ruige Zweedse werk. Het is geen lomp zaagwerk wat Miasmal ons brengt. Het is een “cleane” produktie met een heerlijk brute hedendaagse sound. Alle klassieke elementen zijn wel terug te vinden, echter Miasmal brengt het ons in een smakelijk modern jasje!

Conclusie:
Miasmal levert met “Tides of Omniscience“ een meer dan prima death metal plaat. Duimpje omhoog voor het creëren van een frisse wind door de Gothenburg-sound.

Score: 4 uit 5
 

Tracklist:
1. Axiom
2. Deception
3. The Pilgrimage
4. Venomous Harvest
5. Perseverance
6. Key To Eternity
7. Earthbound
8. Dark Waters
9. Fear The New Flesh
10. The Shifting Of Stars

Links:
Miasmal Facebook
Miasmal Official

Tekst: Ronald van de Baan
 

Related posts

Review: Unleashed – No Sign Of Life – Napalm Records – Release: 12-11-2021

LiveReviewer

Review: Katatonia – The Fall of Hearts – Peaceville Records – Release: 20-05-2016

LiveReviewer

MEGASONIC – INTENSE – MAUSOLEUM RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3