Review: Mithridatic – Miserable Miracle – Kaotoxin Records – Release: 11-03-2016

Review: Mithridatic – Miserable Miracle – Kaotoxin Records – Release: 11-03-2016.

Mithridatic is een Franse band uit Saint Étienne en opgericht in 2007, maar bestond daarvoor al twee jaar onder de naam Mariscorn. Na een demo (2007) en een EP (2011) uitgebracht te hebben is “Miserable Miracle” de eerste langspeler van de band.

Mithridatic is:
Kévin Paradis – Drums
Remolow – Bas
Romain Sanchez – Gitaar
Alexandre Brosse – Gitaar
Guitou – Zang

 

Miserable Miracle
760137825920_TOX058_MITHRIDATIC_Art_Artwork_1400x1400Opener ‘The Supply’ heeft een onheilspellende eerste helft met alleen maar gedempte, jammerende en schreeuwende vrouwen- en mannenstemmen, waarna de drums en de gitaar invallen. Het nummer blijft traag en gaat haast naadloos over in het tweede nummer ‘For Terror and the Crowd’, maar versnelt daarna al heel snel. Opvallend is de goeie productie: de instrumenten zijn, ondanks dat er snel gespeeld wordt, allemaal goed van elkaar te onderscheiden.

‘Miserable Miracle’ is een beetje in de trant van Morbid Angel ten tijde van “Blessed Are The Sick”. Lekker slepend met naar het midden toe een versnelling en een flitsende gitaarsolo. ‘I Will Harm’ is een echt blackened death nummer, zoals Behemoth ze tegenwoordig placht te maken. Het nummer heeft blasting drums en afwisselend snel en langzaam gitaarspel. De zang is ruig, maar goed verstaanbaar, iets wat ik bij veel bands tegenwoordig mis en voor mij vaak een reden is om snel af te haken.

‘Oxidized Trigger Sabotage’ is een opvallend veelzijdig nummer. Heerlijk traag beginnend met een stuk gesproken tekst, waarna de versnelling erin gaat en Guitou afwisselend laag en hoog zingt. In het midden valt de muziek weg en hoor je een jammerende stem, waarna wederom een stuk gesproken tekst de tweede helft van het nummer inluidt. Afsluiters ‘Dispense The Adulterated’ en ‘Vitrified Desert’ zijn beiden lekker snel. Gebaseerd op old school death metal maar beiden met wat atonale stukken erin, wat het weer bijzonder maakt.

Conclusie:
Zeker voor een debuut een veelzijdig album met veel tempowisselingen en veel variatie in de vocalen. Een goeie combinatie van old school death en moderne blackened death maken het een zeer aantrekkelijk album, die groeit naarmate je hem vaker luistert.

Score: 4,25 uit 5
 

Tracklist:
1. The Supply
2. For Terror and the Crowd
3. Miserable Miracle
4. I Will Harm
5. Funambule pénitent
6. Hell Compasses Points
7. Oxydized Trigger Sabotage
8. Dispense the Adulterated
9. Vitrified Desert

Links:
Mithridatic Facebook
Kaotoxin Records

Tekst: Marcel Klaster