Moonspell – Extinct – Napalm Records – Release: March 6th 2015

Moonspell – Extinct – Napalm Records – Release: March 6th 2015.

images (8)Mijn eerste aanraking met Moonspell stamt uit een lang vervlogen tijd. Ik herinner mij een Earache cd die ik gratis bij een blad kreeg. Daarop stond het immens gruwelijke nummer ‘Vampiria’. Ik was meteen verknocht en zocht het meesterwerkje “Wolfheart” op. Wat een pracht. In de jaren die nadien kwamen werd mijn liefde per album toch steeds een beetje minder. De band evolueerde naar een meer gepolijste dark metal kant en ik zelf ontpopte meer naar de brutal metal liefhebber die ik nu ben.  Desondanks ben ik de band niet vergeten en beluister ik trouw altijd hun nieuwe schijfje.  Nu is het tijd dus om “Extinct” een draaibeurt te geven.

Moonspell stelt mij niet teleur. Hun dark metal is nog steeds symfonisch getint en de productie is weer spannend te noemen. Ondanks dat mijn smaak ver weg ligt van wat Moonspell me nu voorschoteld kan ik de kwaliteit en passie wel waarderen. Het gothische gedeelte mag mij wellicht niet bekoren, maar synth-liefhebbers zullen smullen van de epische partijen die gespeeld worden.  Het titelnummer heeft trouwens een ongelooflijk aanstekelijk meezing refrein, die me doet  terugdenken aan het “Opium”  tijdperk. Eigenlijk net als alle vorige platen van Moonspell zijn er altijd wel briljante speelpartijen te vinden. Helaas voor Moonspell en de luisteraar zijn die momenten te schaars om echt door te breken naar de absolute top in het genre. Neemt niet weg dat Moonspell altijd een speciaal plekje in m’n metalhartje blijft houden.

Score: 3 out of 5

Link:
https://www.facebook.com/moonspellband?fref=ts

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Death – Scream Bloody Gore (Reissue) – Relapse Records – Release: 20-05-2016

LiveReviewer

Review: Doro – Strong And Proud – Nuclear Blast Records – Release: Out Now.

LiveReviewer

Von Hertzen Brothers – New Day Rising – Universal Music – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3