Mortal Decay – The Blueprint Of Blood Splatter, Comatose Music OUT 26 november 2013

Mortal Decay – The Blueprint Of Blood Splatter, Comatose Music OUT 26 november 2013

Mortal Decay is een band met een rijk verleden. Dit rijke verleden hebben ze meer te danken aan het komen en gaan van bandleden dan aan de releases die uitgebracht zijn. Binnen de band zijn meer stokjes gewisseld dan bij een gemiddelde estafette wedstrijd. Hierdoor zijn ze nooit echt de underground ontstegen. Muzikaal zit het namelijk best goed in elkaar. De eerste Demo “Dawn Of Misery” stamt uit 1992, opgevolgd door de demo’s “Grisley Aftermath” 1993 en “Brutalizing Creations” 1995. De eerste full length “Sickening Erotic Fanaticism”, met aangepaste line up is uitgebracht in 1997. Na “Forensic” (2002) en “Cadaver Art” (2005) is het door….jawel interne strubbelingen een tijdje stil geweest. Nu is er dan eindelijk de opvolger “The Blueprint of Blood  Splatter “.

Mortal Decay is:

Antony Ipri – Drums
John Hartman – Guitars
Joe Gordron – Guitars
Monty Mukerji – Bass
Danny Nelson – Vocals
Kelly Izquierdo – Live Vocals

The Blueprint Of Blood Splatter
download (6)De nieuw CD van Mortal Decay gaat als een malle uit de startblokken. Lekkere death metal, geïnspireerd door Morbid Angel, Suffocation en Broken Hope. Hier en daar hoor ik een vleugje Dying Fetus. John Hartman, het enige overgebleven originele bandlid, heeft voor deze CD weer een aantal vrienden van verschillende Amerikaanse death metal bandjes bij elkaar gesprokkeld om deze CD in te spelen. Muzikaal is het allemaal dik in orde. Vette gitaren en fijne dreigende riffs, superstrakke drums, zeer goede grunt en krijszang, maar door de vele tempo wisselingen heb ik moeite om hier de hele CD de aandacht bij te houden. De CD is ingezongen door Malignancy broelboei Danny Nelson. Gezien hij ook druk is met Malignancy én Hydrocephalic, worden live de vocalen waargenomen door oud zanger Kelly Izquierdo. Persoonlijk had ik de vocalen laten verzorgen door Kelly Izquierdo, maar met een sticker op de hoes van: ingezongen door Danny Nelson van Malignancy hopen ze waarschijnlijk meer exemplaren te verkopen.

Mortal Decay is zeker een band die thuis hoort op het Comatose label, die in het verleden ook albums heeft uitgebracht van “onze” Supreme Pain en Prostitute Disfigurement.

Conclusie:
Fans van echte Amerikaanse death metal moeten Mortal Decay zeker eens gaan checken, al is het alleen al uit respect voor het uithoudingsvermogen van John Hartman. Het nummer “Anatomy Turned Chaotic Puzzle” doet de mooi getekende hoes alle eer aan.

Score: 3,8 / 5

Tracklist:
01.Anatomy Turned Chaotic Puzzle 03:44
02.Ocular Haze 03:13
03.Blueprint 02:53
04.Mourning Euphoria 03:42
05.Chloroform Induced Trance 03:41
06.Nocuous Compulsions 03:53
07.Deviant 02:23
08.Jugular Gurgle 03:33
09.Altruistic Masochism 04:29

Links: https://www.facebook.com/mortaldecayusa

Door: Rot’n Roy

Related posts

SAVAGE – SONS OF MALICE – DIMINUS2ZEBRA – OUT NOW

livereviewer

DANIELE LIVERANI – ELEVEN MYSTERIES – LION MUSIC – OUT NOW

livereviewer

EMERALD – UNLEASHED – PURE STEEL RECORDS – RELEASE: 28 AUGUSTUS 2012

livereviewer
UA-17622028-3