Motörhead– Aftershock – UDR – Out Now

Motörhead – Aftershock – UDR – Out Now

Motörhead:
Motörhead werd opgericht in juni 1975 opgericht door Ian Fraser Kilmister, beter bekend als Lemmy, nadat hij uit Hawkwind gestapt/gezet was. Nu 38 (!!) jaar later komt de band met studio album nummer 21 “Aftershock”. De band heeft al meerdere line ups gehad, maar deze is nu al 21 jaar stabiel. Het meest dat de band dit jaar in het nieuws is geweest, was als gevolg van de gezondheidsproblematiek van Lemmy. Hij bleek een defibrillator geïmplanteerd te hebben gekregen en te snel weer het podium op te zijn gegaan. Op Fortarock vond ik al dat hij er erg slecht en oud uitzag (erger als normaal) en in de dagen erna werden zowat alle shows verder gecanceld. De band begon nog wel op het Wacken festival maar na een minuut of 20 werd het concert gestopt en zou de band niet meer op het podium terugkomen. De man die met een echte rock ’n roll lifestyle leefde, zeer veel drank, drugs en vrouwen, bleek toch niet zo onverwoestbaar als gedacht. Maar of hij zijn levensstijl echt kan aanpassen moet de toekomst bewijzen. De band heeft wel kenbaar gemaakt geen maanden lange tours meer te doen en meer rust te nemen. Maar als je naar de leeftijden kijkt ( Lemmy zowat 68, Phil 52, Mikkey 50) hebben de mannen het ook wel verdiend het iets rustiger aan te mogen doen. Voorlopig zijn we gelukkig nog niet van ze af en hopelijk gaat dat ook nog wel een paar jaar duren. Nu eerst maar genieten van “Aftershock”!

Bandleden:

Ian “Lemmy” Kilmister – bass guitar, vocals
Phil “Wizzö” Campbell – guitar
Mikkey Dee – drums

Aftershock
Motorhead-Aftershock1Vanaf 1996 kon je er de klok op gelijk zetten, om de twee jaar bracht Motörhead een nieuw album uit. Maar de heren worden er ook niet jonger op en de gezondheid begint soms een steek te laten vallen, dus dit keer moesten we een jaartje extra wachten op “Aftershock”. Is er iets te merken van dat extra jaar? Nou, nee… Dezelfde studio, dezelfde producer, dezelfde muzikale ingrediënten en natuurlijk dezelfde drie mannen.  En wat heeft het opgeleverd? Nou hetzelfde als wat we van Motörhead gewend zijn. Stampende metal nummers zoals “Heartbreaker”, “Coup De Grace” of het afsluitende “Paralyzed”. Meer rock ’n roll gerichte nummers als “Do You Believe” en “Crying Shame”. En zo punkachtig als “Queen Of The Damned” is, zo puur blues is “Lost Woman Blues”. En waar “Dust And Glass” ons mee neemt terug naar de jaren ’70, klinkt “Keep Your Powder Dry” erg op AC/DC geïnspireerd. Uiteraard is het geluid ook weer onveranderd en dus dik in orde. De ploppende bass, de strakke rake klappen van Mikkey Dee, het schijnbaar losse gitaarspel van Phil en boven alles uit de raspende stem van Lemmy. Na al die jaren is er dus niks nieuws onder de Motörhead zon. Gelukkig maar!

Conclusie:
Heel simpel en kort door de bocht genomen, Aftershock is weer een typisch Motörhead album geworden. Rock, metal, blues, rock ’n roll, alle stijlen komen weer voorbij. En toch komt de band er (uiteraard) gewoon weer mee weg. We vroegen AC/DC toch ook nooit iets anders te doen? Motörhead doet gewoon weer waar de drie mannen goed in zijn: We are Motörhead and we play rock ’n roll!!

Tracklist:

 1. Heartbreaker
 2. Coup De Grace
 3. Lost Woman Blues
 4. End Of Time
 5. Do You Believe
 6. Death Machine
 7. Dust And Glass
 8. Going To Mexico
 9. Silence When You Speak To Me
 10. Crying Shame
 11. Queen Of The Damned
 12. Knife
 13. Keep Your Powder Dry
 14. Paralyzed

Cijfer: 4 uit 5

www.imotorhead.com
www.facebook.com/OfficialMotorhead

Tekst: Martijn Rouwenhorst

Related posts

Benighted – Carnivore Sublime – Season of Myst – Out Now

livereviewer

Six Feet Under en Seita op 9 augustus in de Baroeg

livereviewer

NEUROTIC DEATHFEST Confirms UNLEASHED, MORBID SAINT, DECAPITATED, STRONG INTENTION, CENTURIAN, BURIED

livereviewer
UA-17622028-3