Necronomicon – Rise Of The Elder One’s – Seasons Of Mist – Out Now

Necronomicon – Rise Of The Elder One’s – Seasons Of Mist – Out Now

De band werd opgericht in een afgelegen gebied in het noorden van Quebec, genaamd de” Fjord Of Saguenay”, maar gebruikt nu al tijden Montreal als thuisbasis. En ook al werd de oprichting gedaan helemaal terug in 1988, is dit toch pas het vierde full length album van Necronomicon en de eerste via Seasons Of Mist. De band gelooft dus in kwaliteit boven kwantiteit.

 

Bandleden:

Rob “The Witch” Tremblay – Vocals / Guitars
Armaros – Bass
Rick – Drums

Rise Of The Elder One’s:

Necronomicon-Rise-Of-The-Elder-OnesHoewel Necronomicon (wat niet echt een orginele bandnaam is overigens) al drie albums heeft uitgebracht, is dit mijn eerste kennismaking met de band. Deze Canadezen spelen death/black metal waarbij de black kant toch wel de overhand heeft. De CD opent met het snelle venijnige “Ressurected” waar in het midden een ruststuk is ingebouwd met violen en synthesizer, wat het een beetje een Dimmu Borgir gevoel geeft. Het volgende “The End Of Times” is ook een snel nummer maar wordt echt totaal verpest door een wel heel goedkoop klinkend orgel…sorry, maar dat kan echt niet meer. Het voegt ook niet echt iets toe aan het nummer. Hierna neemt de band wat gas terug en komt de meer death metal kant naar boven. En tijdens deze kant komt de band toch wel beter uit de verf. Het klinkt allemaal wat spannender als bij de snelle nummers, zoals ook bij het titelnummer het geval is, al kan dat synthersizer geluid echt niet meer anno 2013 hoor. Ook denk ik dat de heren de twee instrumentale nummers beter achterwegen hadden kunnen laten. Bands als Cradle Of Filth en het eerder genoemde Dimmu Borgir zijn duidelijk invloeden van de deze band, maar dit soort tracks moeten ze gewoon aan die bands overlaten. Dat ze de orkestrale stukken soms wel goed kunnen laten klinken blijkt tijdens “Dark Corners Of The Earth” ,maar dan gaat het weer mis met het koor. Het geluid had over het algemeen wel wat voller mogen klinken. Het is over het algemeen wat vlak en eendimensionaal.  Wat ook niet onbesproken mag blijven is de gitaarsolo en de riff ernaar toe van “From Beyond”. Dit is gewoon schandelijk van Pantera gejat. Dus voor een band die kwaliteit boven kwantiteit stelt, had de band beter nog wat langer de tijd kunnen nemen. Want van een band die al 25 jaar bestaat had ik toch wel wat meer verwacht.

Conclusie:
Er had meer in dit “Rise Of The Elder Ones” gezeten. Als de productie beter was geweest en als de band veel overbodige en nu wel erg goedkoop overkomende dingen achterwege had gelaten. Dus eigenlijk al het keyboard werk. Niet dat het dan ineens een wereld album was geworden, maar het had volwassener geklonken en waarschijnlijk daarmee ook de aandacht wat beter vast gehouden. De invloeden van Necronomicon zijn op deze CD duidelijk terug te vinden, Deicide, Cradle, Behemoth en overduidelijk Dimmu. Maar zoals gewoonlijk komt deze band niet in de buurt van het origineel. Heel slecht is het dus niet, het is geen straf om een keer naar dit album te moeten luisteren, maar origineel, spannend of gewoon goed wordt het nergens. Dit was mijn eerst kennismaking met de band en het heeft me nog niet echt reden gegeven om het oudere werk eens te gaan opzoeken.

Tracklist:

1. Resurrected
2. The End of Times
3. The Living God (Pharaoh of Gods Part II)
4. The Nuclear Chaos (instrumental)
5. From Beyond
6. Rise of the Elder Ones
7. The Valley of the Lost Souls
8. Celestial Being (instrumental)
9. Dark Corners of the Earth
10. The Fallen

Cijfer: 2,75 uit 5

www.facebook.com/NecronomiconMetal

Tekst: Martijn Rouwenhorst

Related posts

MAX PIE – EIGHT PIECES – ONE WORLD -MAUSOLEUM RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Monte Pittman – The Power of Three – Metal Blade Records – Release 21-01-2014

livereviewer

Amon Amarth en Saxon headliners Into the Grave 2017

LiveReviewer
UA-17622028-3