Necrowretch – With Serpents Scourge – Century Media – Release: Out Now

Necrowretch – With Serpents Scourge – Century Media – Release: Out Now.

Necrowretch uit Frankrijk heeft via Century Media al een prachtig debuut afgeleverd.  “Putrid Death Sorcery” was een schitterend ruig death metal werkje wat Necrowretch meteen in de schijnwerpers zette. Nu 18 maanden later zijn de heren terug van wegggeweest met een nieuwe schijf: With Serpents Scourge.

Necrowretch is:
Vlad – Guitars, Vocals
Amphycion – Bass
Ilmar – Drums

WITH SERPENTS SCOURGE
necrowretch - WITH SERPENTS SCOURGENa een onheilspellend intro en een flink naar Marduk stemmend gitaartje mag het duidelijk zijn dat de meer death metal roots uit de sound weggevaagd zijn. Necrowretch komt flink extreem de hoek uitzetten en dat is precies wat Vlad met deze plaat wilde bereiken. Grimmige vuige metal met een flinke dosis agressie om U tegen te zeggen. Ze zijn wel behoorlijk beïnvloed door de magistrale Marduk. Maar de uitvoering van de nummers zijn op zo’n niveau gedaan dat het niet echt storend te noemen is. De riffs dreigen af en toe iets in herhaling te vallen. Doch is de plaat alles behalve saai te noemen. Het moge duidelijk zijn dat Vlad en zijn mannen hun tijd hebben genomen er iets speciaals van te maken. Hun inzet wordt beloond en met “With Serpents Scourge” brengt Necrowretch een meer dan prima plaat uit!

Conclusie: 
De tweede schijf van Necrowretch vaart duidelijk een meer ‘zwarte’  koers dan hun debuut. Toch werkt dit uitstekend en is dit voor de liefhebbers van bands zoals Marduk zeker een aanrader!

Tracklist:

  1. Black Death Communion
  2. Feast Off Their Doom
  3. With Serpents Scourge
  4. By Evil And Beyong
  5. The Bells Of Evil Schism
  6. He Thrones On Thy Sins
  7. Even Death May Die
  8. Infernal Imprecation
  9. Mortem Ritu

Score: 3.8 out of 5

Links:
www.necrowretch.net
www.facebook.com/NecroWretch

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Tyketto – Reach – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Jinjer – King of Everything – Napalm Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Avatar – Hunter Gatherer – Century Media – Release: 07-08-2020

LiveReviewer
UA-17622028-3